Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2017

Інформація про стан реалізації повноважень щодо надання адміністративних послуг через ЦНАП

З метою реалізації повноважень з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в Оболонському районі з 23.05.2017 року запроваджено надання адміністративних послуг через відділ (Центр) надання адміністративних послуг Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, який розташований за адресою: вулиця Маршала Тимошенка, 16, та з 16.05.2017 у приміщенні територіального підрозділу за адресою: проспект Героїв Сталінграда, 57.

Відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Частиною 1 статті 9 Закону України «Про адміністративні послуги» встановлено, що адміністративні послуги надаються суб’єктами надання адміністративних послуг безпосередньо або через центри надання адміністративних послуг.

Центр надання адміністративних послуг Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, утворений відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» здійснює повноваження виключно в частині забезпечення прийняття від суб’єктів звернень документів, необхідних для надання адміністративних послуг та передачі документів відповідним суб’єктам надання адміністративних послуг для прийняття рішення по суті.

В даному випадку адміністраторами ЦНАПу здійснюється прийом документів, згідно переліку, який визначений інформаційними картками, що затверджені наказом Головного управління Державної міграційної служби України в м. Києві та їх передача, згідно актів прийому-передачі документів, до Оболонського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України в місті Києві для погодження та подальшого відправлення на друк до державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" чи відмови.

Станом на сьогоднішній день, з метою оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон закуплено та встановлено 4 спеціальні робочі станції, дві станції (прийому) в приміщенні відділу (Центру) надання адміністративних послуг на І поверсі райдержадміністрації та ще 2 (1-прийом, 1-видача) у приміщенні територіального підрозділу.

Планується також додатково закупити ще 1 робочу станцію-прийому.

Враховуючи те, що розрахунковий час прийому однієї людини складає від 25 до 30 хвилин, у зв’язку з тим, що не завжди коректно працює інформаційна база (система) даних Єдиний державний демографічний реєстр та не завжди одразу можливо зісканувати відбитки пальців особи, з різних причин, 1 адміністратор ЦНАПу на одній станції може прийняти в середньому 20 документів на день.

За три квартали 2017 року адміністраторами ЦНАПу прийнято 5168 документів для надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а саме:

- видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 4221 справ;

- видача паспорта громадянина України у формі картки по досягненню 14-річного віку – 549 справ;

- обмін паспорта громадянина України за 10 днів – 167 справа;

- обмін паспорта громадянина України за 20 днів – 147 справа;

- оформлення паспорта громадянина України замість втраченого або викраденого – 84 справи.

По кількості наданих адміністративних послуг за 9 місяців з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон Оболонський район займає 3 місце:

- Дарницький район – 6406 справ;

- Деснянський район – 6277 справ;

- Оболонський район – 5168 справ.

Для порівняння Дніпровським районом надано – 3032 адмінпослуги, Подільським районом – 2085 адмінпослуг, Солом’янським районом – 1127 адмініпослуг.

Також, слід зазначити, що 2 райони, а саме: Шевченківський та Голосіїівський досі не підключені до інформаційної бази (системи) даних Єдиний державний демографічний реєстр.

У зв’язку із запровадженням 11.06.2017 Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України кількість звернень до ЦНАПів з метою оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон суттєво зросла.

Враховуючи велику кількість звернень громадян та той факт, що виробництво бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон і персоналізація цих бланків здійснюється єдиним державними підприємством "Поліграфічний комбінат "Україна" станом на сьогоднішній день досі існує затримка у видачі готових паспортів суб’єктам звернень.

 

За інформацією відділу (Центру) надання адміністративних послуг

Перейти до спискуВерсiя для друку