Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2017

Інформація відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища

Відділ контролю за благоустроєм та збереження природного середовища, відповідно до покладених на нього завдань, здійснює в межах своєї компетенції нагляд за додержанням Правил благоустрою території, затверджених рішенням Київської міської ради "Про правила благоустрою міста Києва" від 25.08.2008 № 1051/1051. За 10 місяців  2017 року виявлено 2376 порушень правил благоустрою міста Києва, складено 196 адмінпротоколів за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проведено організаційні заходи щодо приведення до належного санітарного стану засмічених територій, та ліквідовано навали побутового сміття за наступними адресами: вул. П. Калнишевського, 8, вул. Полярна, 10, вул. Дехтяренка, вул. Дибенка, територія біля затоки «Вовкувата», вул. Добринінська, прилегла територія річки Почайна, прилегла територія до затоки «Собаче гирло»; просп. С.Бандери, 26-28; відкоси біля зупинки електрички «Вишгородська»;  вул. Резервна;  вул. Лугова, вул. Малиновського, 23/27, вул. Селянська.

В березні-квітні 2017 року спільно з підприємствами, організаціями та установами незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування Оболонського району з метою приведення території району до належного стану було проведено толоки з благоустрою:

- по просп. Рокосовського, 2 (біля закинутої будівлі поліклініки);

- прилегла територія біля зупинки міської електрички станція «Зеніт»;

- за ініціативою мешканців ЖК «Міністерський», силами працівників відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища, Центру зайнятості та мешканців було проведено толоку з очищення скверу «Олександрівського» та 114 кварталу Пуща-Водицького лісництва;

- за участю студентської молоді Київського університету ім. Б. Грінченка було проведено толоку з прибирання берегів річки «Почайна»;

- за участю громадських організацій, Управління освіти, КП УЗН Оболонського району було проведено прибирання вулиць в Пущі Водиці: вул. Ф.Максименка, вул. Селянська;

- напередодні 1 вересня здійснено прибирання стихійного звалища побутового та будівельного сміття, яке упродовж трьох місяців накопичувалося у дворі житлового будинку за адресою: вул. Маршала Малиновського, 27/23 та впритул до огорожі 157 ліцею. Прибирання звалища проведено персоналом КП «Київблагоустрій» за сприяння районного відділу благоустрою Оболонського району та за допомоги працівників КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва». На полігон вивезено кілька «Камазів» та вантажних причепів зі сміттям.

- для упорядкування парку відпочинку «Наталка» було проведено дві толоки, в яких взяли участь працівники Оболонської райдержадміністрації на чолі з головою району Цибульщаком О.Л., комунальних служб району, Управління освіти (урочисте відкриття парку відбулося до Дня Києва, за участю мера столиці  Віталія Кличка).

Слід зазначити, що парк відпочинку «Наталка» є одним із найкращих у місті Києві. З метою обміну досвідом та ознайомлення його відвідала іноземна делегація з м. Бекасі (Республіка Індонезія) на чолі з головою міста Бекасі Рахматом Еффенді. Гості були приємно вражені візитом до парку "Наталка", а особливо тим моментом, що мер столиці В.Кличко особисто вносив пропозиції під час будівництва парку та майже щоденно здійснював контроль за проведенням робіт. Наразі проводиться ІІ черга реконструкції парку.  

Разом з тим, завершуються роботи в сквері по просп. Г.Сталінграда, 51, розпочато роботи в сквері по вул. Йорданська,7, в парку відпочинку Пуща Водиця, скверах по вул. Вишгородській, вул. Вишгородська,38.

3 червня 2017 року працівники ДП "Перно Рікар Україна" за підтримки Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації та Органу самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Селище Водогін, Хутори Микільський та Редьки» провели соціальну акцію з благоустрою скверу, що розташований по вул. Джерельній навпроти будинків 3 та 6/5. Під час заходу сконструйовано літню сцену, облаштовано пішохідні доріжки, висаджено дерева та квіти, встановлено інформаційні тематичні стенди, урни та лавочки.

Спільними зусиллями працівників відділу та депутата Київської міської ради Людмили Костенко зобов’язано власника будівлі та орендаря земельної ділянки встановити огорожу навколо об’єкту незавершеного будівництва за адресою: вул. Тимошенка, 21.

В цьому році, 23 червня на пляжі «Пуща Водиця» підняли «Блакитний прапор». Блакитний прапор – це міжнародна екологічна відзнака, яку отримують найчистіші пляжі світу. Рішення про нагороду ухвалює незалежне міжнародне журі. Воно оцінює пляжі за 33 критеріями, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки та послуг тощо.

На Оболонській набережній в цьому році з’явився найбільший прапор Європейського союзу, площею 2252 м2.

21 жовтня 2017 року в Оболонському районі в рамках виконання заходів з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста було проведено толоку  у сквері  по просп. Степана Бандери, 26В-28, біля автосалону «Toyota». В ході проведення заходів з благоустрою було завезено рослинний ґрунт, висаджено 100 дерев, 50 кущів, 2,5 тис. шт. багаторічних квітів. Всього в толоці взяли участь біля 120 осіб.

28 жовтня 2017 року в центральному парку (5-та лінія) в Пущі- Водиці проведено толоку, де було виконано санітарне прибирання, згрібання опалого листя, проведені роботи з влаштування газону.

4 листопада заплановано проведення толок в Парку Оболонь та на прилеглій території до оз. Кирилівське.

Після зимового періоду експлуатації комунальними службами проведено прибирання балансових територій, а саме очищено шляхово-транспортну мережу від піскомету, проведено згрібання листя на прибудинкових територіях та зелених зонах, проведено ремонт асфальтового покриття, заливка тріщин, миття колесовідбійних стрічок.

КП ШЕУ в 2017 році виконано капітальний ремонт вул. Лугової, відремонтовано міжквартальні проїзди, виконано середній ремонт вулиць Йорданська, Тимошенка, Прирічна, Богатирська, відремонтовано тротуари по вул. Вишгородська; вул. Квітки Цисик; вул. Північна; просп. Г.Сталінграда.

По вул. Прирічній замінено фігурні елементи мощення, встановлено пішохідний перехід.

Вперше в Україні та місті Києві, в рамках експерименту 18-19 жовтня 2017 року на вул. Олександра Архипенка в Оболонському районі були облаштовані сучасні та безпечні острівці безпеки. Нанесено дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки та влаштовано тактильну плитку для забезпечення безперешкодного руху пішоходів та незрячих громадян. Такі острівці зменшують час перебування пішоходів в зоні можливого наїзду, унеможливлюють обгін на пішохідному переході і змушують водіїв заздалегідь гальмувати перед проїздом.

В цьому році КП «Київпастранс було встановлено 17 сучасних зупинок громадського транспорту. Проведено реконструкцію трамвайної колії маршруту № 12 в Пущу- Водицю. Відповідно до розпорядження КМДА було проведено реконструкцію трамвайної колії маршруту №16 на транспортних розв’язках: просп. Оболонський – вул. Малиновського, вул. Тимошенка – вул. Богатирська, вул. Г.Дніпра – вул. З.Гайдай. Завдяки новітній технології було встановлено інтегровані рейки в дорожньому полотні, що дає змогу збільшити пропускну спроможність переїзду автотранспорту та вирішено питання щодо водовідведення з трамвайної колії в дощову каналізацію.

На станції метро «Героїв Дніпра» на даний час проводяться роботи по розширенню входів та виходів.

Працівниками відділу протягом року проводились перевірки відновлення благоустрою відповідно до аварійних контрольних карток та планових контрольних карток, виданих Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища. За 2017 рік закрито 136 аварійних контрольних карток та 29 планових контрольних карток.

Але проблемним питання залишається несвоєчасне відновлення благоустрою після проведення аварійних робіт на території Оболонського району ПАТ «Київенерго». Так , наразі, за 2015 рік -24 од., за 2016 – 106 од., 2017- 97 од. Це в свою чергу викликає багаточисельні скарги мешканців району та звернення до Контактного центру м. Києва.

Станом на сьогоднішній день на території району відкрито 229 аварійних контрольних карток. Виконуються роботи з порушення Правил благоустрою, а саме: місця розриттів не огороджені, бетонні бордюри хаотично розкидані, залишки асфальту не прибрано. У зв’язку з існуючою заборгованістю ПАТ «Київенерго» перед КП ШЕУ Оболонського району, роботи по відновленню благоустрою після проведення розриттів на теплових мережах призупинені.

Відповідно до електронної бази «Контора» Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища (КМДА) на території Оболонського району станом на сьогоднішній день, розміщено 773 тимчасові споруди, із них 152 без дозвільної документації.

За поточний період 2017 року, шляхом самовивозу власниками та силами КП "Київблагоустрій", було демонтовано 78 тимчасових споруд та автозаправних газових пунктів модульного типу. Проведено демонтаж ТОВ «Глорія трейд» біля станції метро Оболонь, демонтаж тимчасових споруд біля метро Петрівка, демонтаж павільйону по вул. Селянській, демонтовано літні майданчики біля ресторанів «Роксолана» та «River», демонтовані пересувні об’єкти торгівлі на Оболонській набережній та вул. Прирічна, 5. Силами КП ШЕУ Оболонського району було приведено до належного стану територію біля метро Оболонь.

Працівниками відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища спільно з представниками правоохоронних органів щонайменше два рази на тиждень проводяться комісійні рейди по ліквідації та недопущенню стихійної торгівлі. Так, за період з 01.09.2017  по 30.10.17 року було проведено 29 рейдів за адресами: просп. Оболонський, 26; просп. Оболонський, 21; пр. Оболонський, 22; вул. Тимошенка, 14; вул. Тимошенка,13/1; просп. Оболонський, 22Б; просп. Оболонський, 20А; вул. Йорданська, 17, пл. Оболонська, 4; вул. Тимошенка, 11, вул. Малиновського, 25; просп. Г.Сталінграда, 46; вул. З.Гайдай, 4; вул. Г. Дніпра, 32. З торгуючими проводиться роз’яснювальна та профілактична робота щодо заборони торгівлі в невизначених місцях та без необхідної дозвільної документації, відповідальності за порушення ст.160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відділом контролю за благоустроєм та збереження природного середовища Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, за самовільне зайняття частини території об’єкта благоустрою на порушників за поточний період 2017 року було складено 79 адміністративних протоколів.

Для вирішення питання ліквідації стихійної торгівлі в Оболонському районі на території ринків ЗАТ «Ринок «Оболонь», ТОВ «Ринок «Полісся» організовано та запропоновано соціальні місця для продажу товарів власного виробництва. Наразі, на території Оболонського району діють 11 підприємств ринкової мережі.

В 2017 році проведено капітальний ремонт фасаду та влаштування відмостки Дитячої музичної школи №39 (вул. Ф. Максименка, 18). Проведено капітальний ремонт покрівлі у центральній районній бібліотеці для дітей ім. А. Гайдара (просп. Г.Сталінграда, 51-Б). На даний час у зазначеній бібліотеці проводяться роботи з капітального ремонту фасаду, облицювання сходів гранітними плитами та встановлення захисних ролетів.

Районні заклади охорони здоров’я облаштовано пандусами. Проведено ремонт фасаду поліклініки, за адресою: вул. Тимошенка, 14.

Стали сучасними фасади шкіл та дитячих садків за адресами:

1) ДНЗ № 193 (просп. Оболонський, 16-Г);

2) ДНЗ № 260 (просп. Оболонський, 12-Б);

3) ДНЗ № 585 (вул. Малиновського, 1-Б);

4) СШ № 194 (вул. Г. Дніпра, 10-Б);

5) СШ № 211 (вул. Йорданська, 24-А);

6) СЗШ № 245 (вул. Північна, 26);

7) СЗШ № 252 (вул. З.Гайдай, 10-В)

8) СШЗ №170 (вул.Північна, 8).

За сприяння відділу контролю за благоустроєм на об’єкти міської інфраструктури було нанесено мурали.

В 2017 році на території району відкриті такі об’єкти благоустрою:

- магазин «АТБ» по просп. Оболонському, 52;

- автозаправний комплекс по просп. Оболонському, 1А;

- благоустрій прилеглої території до ЖК  по просп. Оболонському, 26;

- оновлення фасаду пологового будинку по просп. Г.Сталінграда, 16.

Під час інспектування району було виявлено наступні недоліки:

- несвоєчасний вивіз сміття та прибирання території за адресами: вул. Бережанська, 20, вул. Бережанська, 156; вул. Кондратюка, 6 (Київський міський діагностичний центр); вул. Кондратюка, 10, вул. Рокосовського, 2Б; вул. Полярна, 2; вул. Прирічна, 9;

- омела на дерева за адресами: вул. Рокосовського, 2, вул. Малиновського, 25; вул. Вишгородська, 6;

- не прибране опале листя за адресами: просп. Г.Сталінграда, 27; вул. Г.Дніпра, 3; вул. Героїв Дніпра, 9; вул. Автозаводська, 2; вул. Полярна, 17; вул. Бережанська, 14А;

- сухостійні дерева виявлено за адресами: вул. Г.Дніпра, 3; просп. Г.Сталінграда,63; вул. Малиновського 27/23; вул. Богатирська, 2В ( біля ДНЗ);

- незадовільний стан зливоприймачів за адресами: вул. Полярна, 11, 6В; вул. Приозерна, 2В; вул. Архипенка, 8.

 

За інформацією відділу контролю за благоустроєм та збереження природного середовища

Перейти до спискуВерсiя для друку