Головна  →  Новини  →  8 листопада 2017

Зустріч з Оленою О’Лір в бібліотеці ім. Самеда Вургуна

До публічної бібліотеки завітали школярі на зустріч з Оленою О’Лір - перекладачкою казки про кролика Петрика англійської письменниці Беатрікс Поттер та радіожурналісткою Тамарою Бортняк.

Перекладачка Олена О’Лір розповіла про життя та творчість Беатрікс Поттер, а Тамара Бортняк поділилась спогадами про передачу «Розкажи мені казку» на Радіо «Культура», про озвучення окремих казок Поттер. Потім присутнім показали цікаве слайд-шоу казки про пригоди кролика Петрика та його друзів, створене майстрами «Астролябії» на основі однієї із передач. Розгадуючи загадки білченяти Горішка, діти продемонстрували кмітливість та неабияку уяву.

Співробітники бібліотеки підготували книжково-ілюстраційну виставку «Чарівний світ казок», на якій представили найкращі казки народів світу. Гості бібліотеки з цікавістю розглядали яскраві видання.

А на згадку про зустріч із маленькими героями Беатрікс Поттерс кожен гість отримав репродукцію однієї із чудових ілюстрацій видатної англійки.

До речі, в березні 2018 року на широкі екрани виходить фільм «Кролик Петрик». Світовий бестселер про дивовижні пригоди кролика Петрика оживе!

Перейти до спискуВерсiя для друку