Головна  →  Новини  →  14 листопада 2017

Навчання з техніки безпеки життя при загрозі терористичних актів

У НВК №299 відбулись навчання з техніки безпеки щодо протидії тероризму та запобіганню терористичних нападів.

Навчання проводив Еліот Леві – експерт з безпеки компанії Sdema Group  (міжнародної компанії з постачання рішень та послуг щодо безпеки в країні, яка спеціалізується на розробці концепції безпеки, майстер-планування та управлінні проектами в галузі безпеки). Еліот Леві очолює відділ тренінгів та здійснює нагляд за всіма курсами безпеки компанії Sdema Group.  Він має  понад 20-річний досвід у всіх аспектах управління безпекою та навчанням авіакомпаній та об'єктів. Він 17 років очолював навчальний відділ Ізраїльської авіаційної компанії El Al, керував захистом авіаційних станцій El Al у США та посольств Ізраїлю у всьому світі.

У ході занять вчителі, вихователі та учні ознайомилися з характерними ознаками, що вказують на можливу наявність вибухових пристроїв, правилами поведінки в надзвичайних ситуаціях, пов’язаних із загрозою терористичних нападів, проаналізували ситуації  на основі реальних терористичних актів, які, на жаль, відбувалися в різних країнах світу (Лондон, Нью-Йорк, Париж, Брюссель, Стамбул), склали алгоритм дій при виявленні вибухового пристрою та при загрозі терористичного акту.

На прикладі відеоролику спроби терористичного нападу на школу в Загребі (Хорватія) вчителі відпрацювали всі можливі варіанти дій щодо рятування життя дітей.

Учні дізналися про дії, які не можна робити під час можливого терористичного акту, а саме: не чіпати покинуті пакети (сумки, коробки тощо) і не підпускати до них інших, не робити самостійних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями - це може призвести до їх вибуху, численних жертв, руйнувань, у присутності терористів не висловлювати своє незадоволення, утриматися від різких рухів та криків, не чинити опір озброєним нападникам та багато іншої корисної інформації.

Також були проведенні навчання, під час яких учні НВК №299 та вихованці ДНЗ №588 практично опановували теоретичні знання та дії, спрямовані на захист життя при можливому терористичному нападі.

Еліот Леві наголосив, що найважливіша цінність – людське життя і від дотримування правил безпеки залежить наше життя і життя наших дітей! 

За інформацією управління освіти

 

20
21
25
31
33
34
38
39
40
Перейти до спискуВерсiя для друку