Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

У столиці презентували нові сервіси та технологічні рішення для містян

У свіжому номері «Вечірки»:

Премію «Grinchenko Journalist» вручено лауреатам

У Київському університеті імені Бориса Грінченка відсвяткували День працівників радіо, телебачення та зв’язку України. У його рамках відбулася церемонія нагородження премією «Grinchenko Journalist», яку вручили відомі артисти та представники мас-медіа.

«Столиця переходить на державну»

Завдяки зусиллям влади та громадськості кияни поступово позбуваються русизмів у спілкуванні. «Мовна «р»-еволюція у столиці-2017: спільнодія як ресурс формування національної ідентичності» ‒ так називався круглий стіл, який було організовано Департаментом суспільних комунікацій КМДА.

«У Києві вже створили 151 ОСН»

У столиці зареєстровано вже 151 орган самоорганізації населення (ОСН), які охоплюють понад 800 тисяч жителів Києва.

«День народження Республіки»

100 років тому в Києві ухвалили III Універсал, який розпочав нову добу в історії України. 20 листопада (7-го за старим стилем) 1917 року в Києві на Софійській площі біля пам’ятника Богдану Хмельницькому урочисто зачитали III Універсал Центральної Ради, який проголошував Українську Народну Республіку. Тогочасні події коментує завідувач відділу Інституту історії Академії Наук, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк.

Як Київ стає «розумним»

Сьогодні речі, які здавалися науковою фантастикою, стають частиною буденного життя: за допомогою веб-трансляцій ми можемо в реальному часі бачити події в інших куточках світу, замовляти продукти та послуги, не виходячи з дому. Про досягнення останніх років і плани у впровадженні сучасних технологій розповідали на Kyiv Smart City Forum.

«Через рік-два відбудуться стрибкоподібні зміни в самосвідомості»

Виповнюється чотири роки з того переломного моменту, коли в столиці розпочалися протести, викликані відходом тодішнього керівництва держави від курсу на євроінтеграцію. Ці події послужили продовженням подій-2004, котрі отримали символічну назву «Помаранчева революція». Так вважає Едуард Афонін ‒ доктор соціологічних наук, професор кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України.

«Лінія довіри»: довіряємо, але перевіряємо»

Столична влада веде активну боротьбу з корупцією за підтримки жителів міста. З цією метою при міськадміністрації працює «Лінія довіри», скориставшись якою кожен киянин може повідомити відомі йому факти зловживань і порушення закону.

«Київські квартири дешевшають?»

В Інтернеті жваво обговорюють зниження цін на столичному ринку нерухомості. Поки що йдеться про вторинний ринок. Утім, подекуди вже лунають відголоски про нібито «лопання мильної бульбашки» в галузі будівництва житла – через перенасичення ринку пропозиціями.

«Транспортні індикатори столиці: зручність і доступність»

Автомобільні траси й пішохідні дороги, прибудинкові території й освітлення вулиць, громадський транспорт ‒ з усім цим практично кожен киянин стикається мало не щодня. Про розвиток цієї надважливої для столичних жителів сфери «Вечірці» розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

dsk.kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку