КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2017

Понад 10 тисяч киян оплачують комунальні послуги через онлайн-сервіси «Центру комунального сервісу»

Понад 10 тисяч киян систематично здійснюють оплату за допомогою нових платіжних сервісів від комунального концерну «Центр комунальних послуг». Спостерігається позитивна тенденція серед населення: люди сплачують не в відділеннях банків чи на пошті, вистоюючи черги, а звертаються до відділень ЦКС і проводять оплати у зручний для них спосіб. Про це йшлося під час прес-брифінгу з нагоди дворічної діяльності комунального концерну «Центр комунального сервісу».

«Питання, з якими звертаються мешканці, досить різнобічні, але найбільше вони пов’язані з наданням житлово-комунальних послуг, проведенням звірок взаєморозрахунків та з’ясуванням причин виникнення заборгованості, а також шляхів її врегулювання», – оголосив коло питань заступник генерального директора – директор СВП з роботи зі споживачами комунального концерну Костянтин Лопатін.

За його словами, наразі в усіх відділеннях ЦКС для зручності киян встановлені POS-термінали, за допомогою яких здійснюється у безготівковій формі плата за будь-які категорії комунальних послуг, що надаються підприємствами-виконавцями Києва. Загалом у столиці діє 8 районних сервісних центрів та 1 міський. Окрім того, для більшої зручності киян у пішій доступності діє 72 точки прийому в приміщеннях ЖЕД.

«Завітавши до точки прийому концерну і маючи пластикову банківську картку, можна сплатити не лише за послуги утримання прибудинкової території та водопостачання, адмініструванням яких ми займаємось, а також за тепло, газопостачання та електроенергію», – роз’яснив Костянтин Лопатін.

Також у районних сервісних центрах встановлені термінали самообслуговування. Тут, окрім банківських карток, приймають до сплати і готівкові кошти. При оплаті банківськими картками від «Ощадбанку», та при проведенні платежу карткою киянина будь-які додаткові комісії за прийом та обробку платежів не знімаються.

 

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.