Головна  →  Новини  →  21 листопада 2017

Київ покращить геолокацію шляхом нумерації електромереж столиці

20 листопада  на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення “Про створення міської системи стовпової (опорної) геолокації шляхом нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж у м. Києві”. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно до проекту рішення, географічну орієнтацію у столиці пропонується покращити, пронумерувавши опори зовнішнього освітлення та електромереж. Як пояснюють у мерії, сьогодні водії плутаються в лабіринтах перейменованих вулиць. Тому і пропонують запровадити Єдину систему нумерації.

«Схожий історичний досвід є у іншого європейського міста з насиченою історичними подіями життям – Праги. У столиці Чехії існує система нумерації вуличних ліхтарів, яка, після низки прецедентів створення новоназваних вулиць, проспектів і бульварів, допомагає працівникам служб, поліцейським, таксистам точно і швидко ідентифікувати потрібну локацію. Кожен зі стовпів міста промаркований унікальним номером. У разі надзвичайної події, коли результат вирішують секунди, диспетчеру тієї чи іншої служби повідомляється номер найближчої опори. Поліція, швидка допомога, пожежники – всі користуються цією нумерацією», – зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Проект рішення передбачає створення схожої системи і в Києві. Це покращить геолокацію в місті та підвищить ефективність роботи служб термінового виклику.

У разі погодження документу на засіданні КМР, виконавчий орган протягом трьох місяців має розробити та затвердити Єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку