Головна  →  Новини  →  21 листопада 2017

У 56 житлових будинках Києва встановлять систему охорони лічильників та ліфтів

У 56 житлових будинках Києва встановлять охоронні системи для запобігання крадіжкам будинкових приладів обліку теплової енергії та ліфтового обладнання. Відповідний адресний перелік затверджений розпорядженням Київської міської державної адміністрації №1323. Загалом у столиці більше 80 будинкових громад провели загально будинкові збори та прийняли рішення встановити такі системи. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми розпочали втілювати ініціативу встановлення охоронних систем у житлові будинки близько двох років тому. Адже паралельно із масовим встановленням будинкових теплолічильників, місто зіштовхнулося із проблемою крадіжок цього обладнання. Лише протягом 2017 року у 1,6 тисячі столичних будинків здійснені крадіжки котушок ліфтів, ще в 488 багатоповерхівках ми зафіксували крадіжки приладів обліку тепла і гарячого водопостачання. Найбільш прикрим є те, що злодії продають на металобрухт за кількасот гривень якісне робоче обладнання, яке потім комунальні служби купують в рази дорожче, щоб відновити роботу ліфта чи будинкового лічильника», – говорить Петро Пантелеєв.

Він підкреслює, що для боротьби з цим явищем місто запровадило програму встановлення охоронних систем.

«Міське комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» продовжує приймати заявки від киян на встановлення систем захисту. Місто безкоштовно встановлює обладнання системи захисту, а мешканцям будинку необхідно взяти на себе щомісячну абонплату, яка складатиме кілька гривень, залежно від будинку і кількості точок охорони. Крім того, наші служби не просто підводять сигналізацію та інше необхідне обладнання, ремонтують чи встановлюють нові двері, тобто приводять до ладу підвали, машинні відділення в будинках. Сьогодні вже складений адресний перелік з 56 житлових будинків, де буде встановлена охоронна система», – пояснив він.

Отримати інформацію про те, як стати учасником програми можна, звернувшись до КП «Київжитлоспецексплуатація» http://kgse.gov.ua/contacts.php або за телефоном єдиної диспетчерської служби з питань ЖКГ – 1557.

 

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку