Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

За рішенням Київради, паркувальні велостійки будуть встановлені у парках і скверах, біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я

21 листопада на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велосипедних стійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах.

Наразі у столиці працюють над розробкою Концепції розвитку велосипедної інфраструктури. Зокрема вона передбачає створення 240 км веломаршрутів у найближчі роки. Також планується понад 1000 км транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту. Головними завданнями стануть: зниження транспортного навантаження на автошляхи, створення комфортного та безпечного середовища для розвитку велосипедного руху.

Розвиток велосипедної інфраструктури передбачає створення безпечних, комфортних та привабливих умов для руху на велосипеді. Відповідно виникає питання облаштування велопарковок для тимчасового і тривалого зберігання велосипедів, а також встановлення велостійок.

“Велосипедний рух набуває дедалі більшої популярності у столиці. Тому велосипедні стійки для паркування потрібні у кожному районі міста та повинні бути обладнані відповідно до окремих проектів. Їхнє встановлення сприятиме популяризації здорового способу життя, створенню безпечних умов для руху на велосипеді, а також значно поліпшить екологічний стан міста. Разом із тим, ми пропонуємо покласти навантаження в частині облаштування велостійок не тільки на місто, а й залучити інвесторів, які мають безпосереднє відношення до того, куди приїхали відвідувачі”, - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Олександр Бродський.

Рішення підтримали 77 депутатів.

 

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку