Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

В.Прокопів: завдяки децентралізації столиця запроваджує нові інструменти е-демократії

Реформа децентралізації є однією з найуспішніших та найефективніших. За три роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли приблизно 2,5 рази. Про це під час зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи повідомив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів. КМРВРЄ здійснила передмоніторинговий візит до України щодо виконання Дорожньої карти з ЄС і принагідно зустрілася з мером столиці, секретарем Київради та головами депутатських фракцій КМР. Про це повідомляє прес-служба 

“Сьогодні ми обговорили стан виконання Дорожньої карти з ЄС щодо місцевої та регіональної демократії в Україні та столиці зокрема, можливості запровадження нових повноважень, і посилення системи місцевого самоврядування за стандартами ЄС. І ми вже маємо чим пишатися. Лише за останній рік ми втілили у життя Громадський бюджет, напрацювали нове, більш ефективне, положення розгляду електронних петицій. До речі, система е-звернень у Києві є найдосконалішою серед українських міст. Окрім того, ми вдосконалюємо місцеві ініціативи та громадські слухання, аби максимально залучити мешканців до вирішення актуальних проблем столиці. Саме таким чином ми розширюємо демократичну участь громади на місцевому рівні”, - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Демонструє столиця і значні успіхи у частині фінансової децентралізації.

“З реформою децентралізації дохідна частина міського кошторису збільшилася практично удвічі. Якщо у 2014 році бюджет Києва становив 24 мільярди гривень, то у 2018 ми прогнозуємо на рівні 45 мільярдів. Це дозволяє, у свою чергу, збільшити фінансування освіти, медицини, соціальних потреб. Причому будь-який киянин може в режимі он-лайн відслідкувати всі фінансові потоки у місті. Уже два роки як ми повністю відкрили бюджет для громадськості” – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, лідер фракції «Солідарність» Андрій Странніков.

Як наголосила Президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Тьорнстрьом, Європейський Союз готовий і надалі підтримувати Київ у поширені реформи місцевого самоврядування. За її словами, наразі Україна виконала Дорожню карту реформи місцевого самоврядування більш як на 80%.

 

http://kmr.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку