Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

Київ розвивається як розумне місто – інноваційне та орієнтоване на потреби його мешканців

Київ упевнено розвивається як «розумне» місто – інноваційне та орієнтоване на потреби його мешканців. Таку думку висловив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він зауважив, що столична влада перша в Україні ввела відкритий бюджет і електронні закупівлі. І тільки за 2017 рік заощадили на цьому понад 1 млрд грн.

«Ми створили та підтримали ефективні інструменти електронної демократії. Із листопада 2015-го до голосування до Київської міської ради були допущені 4300 петицій. 600 тисяч киян голосують за ті петиції, які вважають важливими та потрібними. У цьому році на бюджет участі було виділено 100 мільйонів гривень – вдвічі більше, ніж у минулому», – наголосив перший заступник голови КМДА.

За його словами, у столиці створили і успішно запустили програму «Безпечне місто», а також встановили понад 4000 камер.

«Вже зараз функціонує розпізнавання осіб і номерів автомобілів. І саме завдяки нашим камерам нещодавно була знайдена крадійка дитини в Оболонському районі», – підкреслив він.

Окрім того, розповів Геннадій Пліс, вже працює реєстр територіальної громади – інформаційно-аналітична система «Майно» із 43 інформаційними шарами. Столична підземка стала п’ятою в світі, де запрацювала система прийому безконтактних платежів банківською карткою.

«Кількість сервісів постійно збільшується, і в наступні три роки ми, згідно з концепцією «КИЇВ СМАРТ СІТІ – 2020», запровадимо ще більше міських технологій, які зроблять життя киян комфортним і безпечним: електронний квиток, міський ситуаційний центр, Wi-Fi, «розумне» освітлення та парковки тощо», – розповів Геннадій Пліс.

Нагадаємо, у жовтні поточного року столиця здобула перемогу у номінації «Цифрове місто» рейтингу «Realist» Digital Vision.

 

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку