Головна  →  Новини  →  13 грудня 2017

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

13 грудня 2017 року в Оболонському районі біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Ліквідаторів наслідків катастрофи привітали заступник голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Блохов, керівник апарату Ірина Пашко, депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, голова Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району Леонід Соловей, учасники ліквідації аварії та представники пожежної частини № 25.

«Вже традиційно, напередодні пам’ятної дати - Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми збираємось тут, аби згадати подвиг наших співвітчизників та подякувати всім, хто ціною власного здоров’я зупинив найбільшу техногенну катастрофу на планеті, хто пішов тоді в ядерний вогонь,  свідомо й жертовно віддав своє життя, виконуючи свій обов’язок, рятуючи життя мільйонів людей" - звернувся до учасників заходу заступник голови Оболонської РДА Сергій Блохов. - Я хочу подякувати вам, нашим оболонським ліквідаторам аварії, за те, що, ризикуючи своїм життям, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше зупинити і ліквідувати наслідки трагедії, за ваш особистий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Бажаю Вам та Вашим рідним міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейної злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за ваші добрі справи».

Також зі словами вдячності та побажаннями до ліквідаторів звернувся депутат Київської міської ради Володимир Старовойт.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув, зупиняючи глобальну катастрофу.

На завершення урочистостей учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС були вручені  медалі "Ліквідатор наслідків ядерної катастрофи" та подяки від голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації з відзнакою "Знак Подяки".

 ФОТОАЛЬБОМ

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку