Головна  →  Новини  →  12 січня 2018

Навігатор на 12 січня: що цікавого в Києві

Подія дня: «Українські вечорниці»

Із нагоди свята Маланки у Київській міській державній адміністрації відбудуться «Українські вечорниці». Участь у заході візьмуть ветерани, волонтери та медики Києва – учасники АТО. Свято відбудеться за підтримки Департаменту охорони здоров’я. Організатори заходу: «Спілка матері миру», «Київська крайова організація Всеукраїнського лікарського товариства», «Асоціація медиків Революції Гідності» та «Українська асоціація інвалідів АТО».

Коли: о 17:00

Де: вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх, Колонна зала КМДА


День літературний для юних читачів: ЛітПоліт із ПероДактилем



Організатори  дитячого літературного конкурсу «ПероДактиль» запрошують допитливих та активних школярів взяти участь в літературному польоті з «ПероДактилем», під час якого будуть:
грати в захоплюючу літературну гру; декламувати улюблені віршики і отримувати за це призи; брати участь у конкурсах і знову отримувати призи; веселитися і розважатися! Спеціальний гість – поет Григорий Фалькович (готуйте цікаві запитання улюбленому письменникові!)

Коли: о 16.00.
Де:  Оціум 51. Бібліотека на Русанівці, вулиця Ентузіастів, 51/24,
Вхід безкоштовний


День з особливим змістом: таємниці Ярославого Валу

У Києві триває проект  безкоштовних екскурсій містом  - Free walking tours Kiev. Сьогодні Олександр Сосновський розкаже про одну із найцікавіших вулиць столиці - "Ярославів Вал. Діалог минулого із сьогоденням". Вартість не має фіксованої ціни. Але вдячність у вигляді «Чаю» завжди будуть викликати позитивні і радісні емоції. у організаторів.

Коли: о 14:00

Де: збір біля Будинку художника


Вечір в кіно: Вагріч і Чорний квадрат

Сьогодні киян запрошують на перший цьогорічний кінопоказ у НХМУ — фільм “Вагріч і Чорний квадрат” Андрія Загданського — про головного концептуаліста 1960-1970 років, визнаного в США та майже забутого в Україні. Стрічку представить продюсер фільму Геннадій Кофман. “Фільм розпочинається з цитат. Перша — «Чорний квадрат» Казимира Малевича в Третьяковській галереї. Кілька кадрів в галереї і потім повільний наїзд на це чорне Малевича, схоже на пересохлу, тріснуту землю. На цьому метафізичному чорному виписана друга цитата, з Бусідо: «Немає більш глибокої самотності, ніж у самурая, крім, можливо, самотності тигра в джунглях».
Коли: 18:30

Де: НХМУ, вул. М. Грушевського, 6
За вхідним квитком до музею


Вечір в стилі етно: подільські колядки від US Orchestra

Традиційна різдвяна подільська музика і троїсті музики - це запорука гарного. US Orchestra об'їздивши Поділля в етно-експедиціях та дослідивши старовинні платівки, гурт сформував чудову програму, яку представить в ОБ. Отож готуйтеся до незвичайного занурення в давню музичну традицію, дивом збережену до наших днів. Це варто почути!
Коли: 20:00
Де: мистецько-гастрономічний простір Остання Барикада, біля Лядських воріт


Вечір у театрі: "Розбитий глек"

Вперше на кону театру Франка шедевр європейської класики - "Розбитий глек". Матеріалом для вистави стала комедія, яку написав видатний німецький драматург Гайнріх фон Кляйст. Ім’я Гайнріха фон Кляйста тісно пов’язано з ім’ям Івана Франка. "Розбитий глек" за визначенням Франка - краща європейська комедія нового часу.  В центрі сюжету п’єси - суддя Адам, який, хоча і є головним злочинцем, має вести розслідування проти самого себе. Ціла низка свідків миготить перед очима глядача. Любовно-детективна колізія, соковитий брейгелівський колорит, яскраві фарби народної комедії - складові частини вистави. Жанр вистави поєднує особливу акторську пластику, що підпадає під закон лубочної графіки, унісон віршів, вокалу і аутентичних музичних інструментів.

Коли: о 19:00

Де: театр Франка

Вартість: 30-300 грн


Перекриття місяця:  непроїзний центр + мости

На час проведення новорічних та різдвяних заходів у столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.

Сьогодні ускладнений рух мостами

У зв’язку з виконанням ремонтних робіт з 11:00 до 17:00 12 січнябуде частково обмежено рух транспорту в першій смузі руху на Південному мосту, а саме у напрямку руху з просп. Миколи Бажана на Наддніпрянське шосе.

з 11.00 год. до 15.00 год. 12.01.2018 на Московському мосту та мосту через р. Десенка у напрямку руху до житлового масиву Троєщина;

- з 15.00 год. до 19.00 год. 12.01.2018 на Московському мосту та мосту через р. Десенка у напрямку руху до ст. м. «Петрівка».


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

Прогноз погоди в Україні на 12 січня: хмарно з проясненнями. Без опадів.Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У Києві синоптики опадів не чекають.

Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу.

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку