Головна  →  Новини  →  19 січня 2018

Навігатор на 19 січня: що цікавого в Києві

Подія дня: Водохреща або Йордан

19 січня -  третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба. Сьогодні святять воду, яка, як вірять, має цілющі властивості. У Києві Водосвяття здійснюватимуть в усіх церквах, і традиційно в Гідропарку.  О 14:00 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершить чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку та освятить води Дніпра.

ТОП-7 місць для крижаного занурення на Водохреща-2018


Подія з особливим змістом: фестиваль моржів

Сьогодні у парку культури та відпочинку «Дружби народів» пройде фестиваль моржів «МоржиFest». У програмі не тільки купання в освяченій річці, а й майстер-класи з моржування, крім того: флешмоб «FunUp», «Zumba», тренування від «Crossfit Banda», змагання з підняття гирі, перетягування канату, фан змагання, сноукейбл, тюбінг, пузокерлінг, показовий виступ на квадроциклах і багі, бігові лижі, прокат квадроциклів, мастер-клас з радіокерованих автомоделей, забіг з використанням смуги перешкод, битва сніговиків, а найяскравішою подією цього дня стане запливи в крижаній воді у стилі брас.

Коли: 11:00 -15:30

Де: парк культури та відпочинку «Дружби народів»

Вхід вільний


Вечір музичний: старокиївські коляди від "Хореї козацької"

Киян запрошують зануритися  у світ давнього, староукраїнського Різдва, у світ старокиївських коляд, орацій та славословій від "Хореї козацької" і тараса Компанійченка. На Різдвяному концерті “Хореї Козацької” вперше Ви почуєте інструментальну музику та пісні з другої, світської частини Сокиринсього Галаганівського вертепу 1774 року; таємні християнсько-нумерологічні пісні, бурлескні пісні та вірші, що їх виконували священники, мандрівні дяки та спудеї – миркачі з Києво-Могилянської (Мазепіанської) академії.
Коли: з 19:00 по 21:00

Де: Музей Івана Гончара , вул. Лаврська, 19 (Івана Мазепи, 29)

Вартість: 100 грн


Вечір літературний: зустріч з творцями першої прем’єрної вистави  Театру на Подолі


Книгарня «Є» та Київський академічний драматичний театр на Подолі запрошують на зустріч з режисером-постановником Стасом Жирковим та акторським складом першої прем’єрної вистави на Новій сцені «Дівчина з ведмедиком, або Неповнолітня…». Як роман В. Домонтовича «Дівчина з ведмедиком» став матеріалом для першої прем’єри на гучно обговорюваній новій сцені Театру на Подолі? Що стається з текстом та героями роману, якщо спеціально для театру їх інсценізує Павло Ар’є? Про це говоритимуть режисер Стас Жирков та театрознавиця Надія Соколенко.

Коли: о 18:30

 Де: вул. Лисенка, 3

Вхід вільний


Вечір в кіно: допрем'єрний показ фільму "Смерть Сталіна"

Допрем'єрний показ тоталітарної комедії Армандо Іаннуччі "Смерть Сталіна" у кінотеатрі "Жовтень" з подальшим обговоренням за участю кінокритиків. Про проект було оголошено в 2016 році. Щоб почати виробництво, Армандо Яннуччі, режисер картини і один з авторів оригінального французького комікса 2010 року, пішов з поста продюсера серіалу "Віце-президент" (2012). У широкий прокат фільм вийде 25 січня.

Коли: о 19:00

Де: кінотеатр "Жовтень"

Вартість: від 50 до 100 гривень


Перекриття місяця:  непроїзний центр

У столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

За прогнозом Українського гідрометцентру, 19 січня в Києві на дорогах очікується ожеледиця.

Загалом на завтра синоптики прогнозують хмарну з проясненнями погоду, сніг, вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, температуру вночі 4-6° морозу, вдень 0-2° морозу.

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку