Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

ПО ВСІЙ УКРАЇНІ ВІДКРИЄТЬСЯ ВИСТАВКА “100 РОКІВ БОРОТЬБИ: УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921”

До 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, 22 січня у всіх обласних центрах країни відкриється виставка “100 років боротьби: Українська революція 1917-1921”. Проект в простій та цікавій формі розповідає про події Української революції. У підготовці виставки використано більш ніж 250 унікальних документів та фотографій.

 “Завдання  виставки - продемонструвати перебіг Української революції, визрівання політичної еліти та суспільства від ідей автономії до цілковитої незалежності, та головне до готовності захищати цю незалежність із зброєю в руках. Українська революція 1917-1921 років один із найважливіших для нас уроків історії, який демонструє жертовність українців у боротьбі за свободу, а разом з тим застерігає як дорого може коштувати незгода між ними”, - розповів Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Виставка, що складається з 21 банеру розповідає історії провідників революційного руху та детально висвітлює різні аспекти творення Української державності 1917 - 1921 рр.

"Співробітники Українського інституту національної пам’яті вирішили підготувати цю виставку і розповісти про те, якою була революція 1917 – 1921 рр., хто її очолював, які були її здобутки і досягнення. У виставці представлена галерея видатних діячів, її лідерів, які формували ідеологію і порядок денний революційного руху", - зазначив один з авторів виставки, співробітник Українського інституту національної пам’яті Ярослав Файзулін.

 У столиці виставку можна оглянути біля Головпошти.

 Виставка відкриється в 24 обласних центрах країни.

 Автори проекту: Володимир В’ятрович, Ярослав Файзулін, Вікторія Яременко, Віталій Огієнко, Анатолій Хромов, Богдан Короленко, Зоя Бойченко, Наталія Бик.

Дизайнери: Ганна Беркутова, Ольга Сало.

Організатор виставки: Український інститут національної пам’яті.

 Інформація про відкриття виставки в обласних центрах

 

http://www.memory.gov.ua

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку