Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

Привітання голови Оболонської РДА Олександра Цибульщака з Днем Соборності України

Шановні оболонці!

  В історії становлення незалежності України особливе місце займає дата 22 січня 1919 року. Саме в цей день, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – на масовому вічі було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня - не лише День Соборності України, але й 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки. Цього дня 1918 року Україна вперше проголосила незалежність. Українцям вдалося утвердити державні кордони, мову, гроші, символіку, збудувати національне боєздатне військо, добитися визнання світової спільноти. IV Універсал Центральної Ради став логічним етапом розвитку Української революції.

Вшановуючи цю знаменну дату, ми стверджуємо, що у нас єдина, незалежна держава, ми – єдиний народ.

Сьогодні, у складний для нашої країни час, саме ми повинні зробити все, щоб наші діти та онуки жили у вільній, демократичній, правовій та заможній державі. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої України, якою пишатимуться наші нащадки. Адже держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою та щасливою. Тому, тільки взаємоповага, толерантність і порозуміння допоможуть зберегти мир та єдність нашого народу.

Тож, у це величне свято я бажаю усім пам’ятати про уроки історії, котрі довелося пройти на шляху до незалежності України, та продовжувати втілювати започатковані реформи, виявляти мудрість та виваженість у прийнятті рішень, вірити у гідне майбутнє рідного краю.

Хай у Ваших родинах панує мир, злагода та добробут!

Слава Україні! Героям Слава!

   

З повагою

Голова Оболонської районної

в місті Києві державної адміністрації                           Олександр Цибульщак

 

Перейти до спискуВерсiя для друку