Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

Міжнародний партнерський проект «Clips for Europe»

Учні та педагоги спеціалізованого закладу загальної середньої освіти №14 вже втретє взяли участь у міжнародному партнерському проекті «Clips for Europe» («Кліпи задля Європи»), який проходить в місті Бранденбург на р. Хафель (Німеччина) за підтримки фонду «ERASMUS+».

Учасниками проекту стали учні з України, Німеччини та Франції. Метою проекту  було  створення учнівськими колективами короткометражних фільмів на тему толерантності, боротьби з дискримінацією та сповідання європейських цінностей.   

Протягом  кількох днів, у приміщенні спілки «Begegnungsstätte Schloss Gollwitz», учні 14 школи разом з однолітками з Німеччини та Франції перетворились у сценаристів, режисерів,  акторів. Вони обговорювали суть понять:«європейські цінності», «особливості демократичних державотворчих процесів в Європі та світі»,   створювали сценарій майбутнього фільму.           

По завершенні зйомок та монтажу кліпів, на відкритій презентації,  куди завітали представники місцевого політикуму:  міністр освіти федеративної землі Бранденбург та мер міста Голльвітц, а також представники преси, міжнародні  учнівські групи  презентували громадськості    готові відеороботи.

Учні школи №14 отримали унікальну можливість попрацювати в міжнародній молодіжній команді, отримати знання про суть цікавих професій, отримати практичний  мовленнєвий досвід, знайти нових друзів, відкрити для себе Німеччину в подорожах до  міст: Бранденбург, Потсдам,  Берлін. Це був суттєвий внесок у розвиток  міжнародної співдружності між країнами. Вітаємо педагогів спеціалізованого закладу освіти  №14 Бубон В.В. та  Мужчіль К.А.

За інформацією управління освіти  

 

3
img 20171127 140912 1
img 20171201 095105
img 20171201 180525
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку