Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

Киянам сподобався соціальний ролик «Модна мова» (+ відео)

 

Киянам сподобався соціальний ролик «Модна мова» (+ відео)

Департамент суспільних комунікацій продовжує інформаційну кампанію «Спілкуйся українською». Під час обговорення проектів фокус-групи цільової аудиторії підтримали концепцію ролика кіностудії «ГудМонінгДістрібьюшн», де Мова – вродлива, весела, привітна дівчина. (Концепція: Молодь європейської столиці розуміє англійську, знає російську, але повсякдень спілкується українською. Мова завжди стає у пригоді, і тому з нею всі хочуть дружити. З нею можна піти на прогулянку у парк або просто гуляти містом, або завітати у кафе. Вона завжди підкаже і навчить новим словам, традиціям та звичаям. Мова дуже сучасна і модна. І куди би не збиралися наші герої – молоді люди – вони завжди хочуть взяти з собою свою найліпшу подругу – Мову!).

Заступник директора Департаменту – начальник управління інформаційної політики та комунікацій Тетяна Гузенко вважає, що інформаційна кампанія «Спілкуйся українською» (поліграфічна продукція, постери, сіті лайти, спецпроекти у ЗМІ, промоція у соціальних мережах) активно сприяє формуванню проукраїнського мовного простору у столиці:

- Дослідження підтверджують: після російської агресії кияни, особливо молодь, більш охоче спілкуються рідною мовою. У молодіжному середовищі вона стає модною, а подекуди має  ознаки  індикатору – СВОГО на противагу –ЧУЖОМУ. Враховуючи консолідуючу роль української мови для формування національної ідентичності, інформаційна кампанія Департаменту суспільних комунікацій спрямована на підтримку суспільного запиту киян.

Нагадаємо, що депутати Київради ухвалили «Концепцію розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015–2020 роки», у 2017-му – рішення «Про заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики в місті Києві». Координує виконання ухвалених рішень Робоча група, склад якої затвердив Віталій Кличко.

 

 

dsk.kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку