Головна  →  Новини  →  23 січня 2018

У Київраді пропонують розширити список категорій, яким безкоштовно встановлюватимуть лічильники

22 січня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати розширили перелік пільгових категорій осіб, яким за рахунок міського бюджету встановлюватимуть засоби обліку гарячого та холодного водопостачання. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Наразі право подавати заявки на безкоштовне встановлення лічильників мають інваліди І групи підгрупи "А"; діти-інваліди підгрупи "А"; одинокі непрацюючі пенсіонери, які потребують догляду; інваліди І групи підгрупи "Б" та інваліди ІІ групи, а також опікуни неповнолітніх дітей-сиріт. Загалом наразі є 2917 осіб, які можуть скористатися таким правом.

Відповідно до запропонованих змін, додатково право на становлення засобів обліку можуть отримати багатодітні сім'ї; батьки загиблого військовослужбовця; вдови (вдівці) військовослужбовця, її (його) діти; інваліди військової служби; учасники бойових дій; учасники війни; члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни.

Окрім того, планується забезпечити заміну вже наявних лічильників, які несправні або не повірені.

Відповідний проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту. Якщо депутати КМР затвердять відповідний проект рішення, кількість осіб, які матимуть право на безкоштовне встановлення лічильників зросте до 6903 осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку