Головна  →  Новини  →  14 лютого 2018

15 лютого в музеї Ханенків презентують твори Хани Барак Енгель «Між духовним і буденним»

15 лютого о 16:00 у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентують виставку творів Хани Барак Енгель «Між духовним і буденним», усього – 40 мальовничих робіт художниці.

На меті – ознайомити українських глядачів із надбанням сучасного образотворчого мистецтва Ізраїлю на прикладі творчості однієї з його яскравих представниць – Хани Барак Енгель (Hana Barak Engel) – відомої художниці, мистецтвознавця, куратора, головного редактора та видавця арт-журналу «CAN».

Образи, створені Ханою, є віддзеркаленням її потягу до вивчення міфології і антропології, інтересу до містики та езотерики, втіленням власного досвіду, переконань і рефлексій. Вона інтерпретує та варіює теми людської самотності, беззахисності, самопожертви, боротьби за духовну рівновагу.

Насичена декоративна палітра робіт Хани, використання яскравих, контрастних кольорів, множать силу її візуального вислову. Великі, часто неправильної форми полотна населяють загадкові антропоморфні персонажі, написані на яскравих монохромних фонах, позбавлених будь-яких деталей ландшафту. Їхні фігури – типізовані, вирази облич – відсторонені, пластика тіл – умовна. Ці постаті перебувають у невизначеному середовищі у стані спокою або екзальтації.

Чимало робіт на виставці не мають назви («Untitled») – таким способом художниця комунікує із глядачем, запрошуючи за допомогою асоціацій знайти власний ключ до сюжету.

Захід відбудеться за підтримки Департаменту культури КМДА.

Виставка експонуватиметься до 18 березня.

Місце проведення: вул. Терещенківська, 15, виставкові зали Західноєвропейської  колекції музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку