КМДА Київська міська державна адміністрація


23 лютого 2018

За 2017 рік платникам податків міста Києва відшкодовано 6 млрд 563 млн. грн. ПДВ при заявлених 6 млрд 508 млн. гривень

Про це повідомила начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

Як зазначила керівник столичної ДФС, з 1 квітня 2017 року у фіскальній службі запрацював ряд електронних сервісів, які, в свою чергу, й сьогодні сприяють розвитку бізнесу та, фактично, унеможливлюють будь-який вплив людського фактору. В цей же час, запрацював й реєстр електронного відшкодування ПДВ і завдяки прозорості цього процесу практично всі спірні моменти відійшли у минуле.

«На сьогодні експерти, громадяни – будь-хто, у тому числі й бізнес, може контролювати стан своїх заявок на повернення ПДВ. Суми заявок, дати проведення перевірки, узгодження, відшкодування – вже не таємниця», – зауважила Людмила Демченко.

Більш ніж 80% платників, якими заявлено суми ПДВ до відшкодування отримують його за результатами проведених камеральних перевірок протягом 30 календарних днів, що настають за граничним терміном отримання декларації.

За словами Людмили Дмитрівни, від початку впровадження Електронного реєстру заборгованість з відшкодування ПДВ скоротилась на 96 %, або на 1 мільярд 485 мільйонів гривень.

«Якщо на початок квітня 2017 року, тобто на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ, загальна заборгованість по деклараціям за період з 01.02.2016 по 01.04.2017 року становила 1 мільярд 551 мільйон гривень, то на перше січня 2018 року цей показник становив лише 67 мільйонів гривень», – розповіла начальник столичного управління ДФС.

Прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.