Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

Встигніть побачити: топ-8 яскравих подій кінця березня

 

Хоч за вікном сніг та морози, до столиці все ж прийшла весна, наповнена безліччю різноманітних подій! Друга половина березня починає новий сезон фестивалів та виставок. Головне – встигнути погостювати скрізь!

«Вечірка» зібрала найкращі заходи кінця першого місяця весни, які аж ніяк не можна пропустити! 

  • Дні португальської культури

Киян запрошують познайомитись з різноманітною культурою та історією Португалії. Посольство Португалії в Україні та проект «Культурний код» розкаже про горизонти співпраці, традиції та сучасність, особливості народу та історію славетного символу країни – Azulejo. «Азулежу» – це яскрава керамічна плитка, що вже перетворилася у справжній витвір мистецтва. До того ж, на відкритті гратиме традиційна португальська музика fado.

 Коли: 23 березня о 18:30

Де: вул. Терещенківська, 15-17; Національний музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенко

Вхід вільний

  

  • Йога в Бібліотеці КПІ

Це унікальна можливість потрапити на безкоштовне заняття з гімалайської йоги, що пройде на першому поверсі Бібліотеки КПІ. Під красивими картинами та панорамним видом група з 40 людей буде опановувати найдавніший вид медитації. Навіщо це все? Щоб налаштуватися на активний вечір, відкрити нові знання, відчути натхнення та захоплення. Єдине, що просять захопити – це гарний настрій, килимок для заняття і воду.

 Коли: 28 березня о 18:00

Де: проспект Перемоги, 37; Бібліотека КПІ

Вхід вільний після реєстрації

  

  • ​Незвична виставка фіалок зі спогадами

Будинок природи запрошує на традиційну виставку фіалок. Але цього разу вона буде дещо незвичною. Адже до рослин долучаються спогади, долучається сама історія. Вам запропонують пригадати звідки взялась королева кімнатних квітів сенполія, перегорнути сторінки старовинних журналів та послухати цікаві історії про те, де саме в Києві можна було придбати листочок сортової сенполії лише за 30 копійок. На гостей чекають різноманітні сорти фіалок та безкоштовні консультації. 

 Коли: 22 – 25 березня; у будні дні та суботу з 11:00 до 18:00, у неділю до 17:00

Де: вул.Рогнідинська,3; Київський міський Будинок природи

Вхід вільний

  

  • Фестиваль Наукового Абсурду

У Києві стартує незвичний науковий фестиваль. Ви зможете дізнатися більше про вакцинацію, як зробити її безпечною та чи необхідно її робити. А що ж там з ГМО? Корисно чи згубно? А ліки бувають якісні тільки закордонні? На фестивалі ви дізнаєтесь відповіді на багато актуальних запитань та розвінчаєте стереотипи, деякі з них навіть трохи абсурдні. А для найдопитливіших пройде призова наукова вікторина «Що?Де?Коли?».

 Коли: 31 березня з 11:30 по 18:00

Де: вул. Сім'ї Хохлових, 8; Ukrainian National IT Factory (вхід на територію біля вул. Дорогожицька, 1)

Вхід вільний після реєстрації

  

  • Французька весна із музичним «Повітрям»

Це буде унікальна подія, в якій поєднається музика французького композитора, постановка українського режисера, диригування люксембурзького музиканта та виконання українськими музикантами. Шоу «Повітря» присвячено цінностям французької республіки – Свободі, Рівності, Братерству. Ця подія дасть старт фестивалю «Французька весна в Україні».

 Коли: 31 березня о 20:30

Де: Софійська площа

Вхід вільний

 

    Кураж Базар по-китайськи

400 обраних продавців мотлоху і нового житла, китайського і не дуже, абсолютно новий фуд-корт з улюбленими кафе, кав'ярнями, діджей-плейс з п'ятьма музикантами щодня, приставки з Mortal Combat і танцювальні автомати. Для маленьких гостей встановлять інклюзивну дитячу зону «Діснейленд» з лабіринтом, бебі-баром, майстер-класами, нянями і активностями.  Організатори радять відшукати Secret China Room і відвідати недільний урок китайської каліграфії. Для сміливих – татуювання, для трохи менш сміливих – мехенді. І все це в китайському стилі.

 Коли: з 11:00 24 березня до 23:00 25 березня

Де: вулиця Біломорська, 1а; Кураж Базар

Вартість: вхід 80 гривень; в костюмі панди вхід безкоштовний 

  • XV Міжнародний фестиваль Docudays UA

У березні розпочинається Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року він відкриється стрічкою «Жінка в полоні» режисерки Бернадетт Тузи-Ріттер, яка особисто представить глядачам свою кінокартину. Зокрема, глядачам покажуть 62 фільми з 36 країн світу, із них 11 – українських. Усього на фестиваль приїде понад 80 учасників і учасниць, із яких більш ніж 50 гостей – іноземці.

 Коли: з 23 по 30 березня

Де: покази триватимуть у кінотеатрах «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), «Україна» (вул. Архітектора Городецького, 5) та в Креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8)

Вартість: від 40 до 60 грн  

  • Дні Франкофонії в Україні

У Києві вже стартував міжнародний фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та головних цінностей сучасного світу. Киянам підготували низку виставок, кінопоказів та літературних презентацій. У музеї Шевченка покажуть мультимедійний проект фотохудожниці Катрін Гфеллер «Голоси в Києві». В галереї «Триптих» відкривається фотовиставка швейцарського фотографа Нільса Акермана та французького репортера Себастьєна Гобера, які подорожували Україною, намагаючись зафіксувати долю повалених соціалістичних монументів. І це тільки початок… Програма фестивалю наповнена безліччю цікавих подій!

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку