Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

Київрада запропонує Президенту оголосити Рік державної мови

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати вирішили звернутися до Президента України щодо оголошення 2018 року “Роком утвердження державної мови”. Про це повідомили в прес-службі Київради.

На сьогодні українському народові доводиться виборювати територіальну цілісність держави та захищати своє життя в зоні антитерористичної операції на сході України. Саме тому, як зазначається у тексті звернення, важливо зберегти народ, свою територію, кордони, суверенітет і мову як ідентифікацію нації та засіб спілкування і порозуміння. Захист України від агресора та поширення і популяризація української мови мають відбуватися одночасно.

- Державна мова є об’єднуючим фактором України, а в умовах зовнішньої агресії - одним з ключових чинників національної безпеки. Оголошення 2018 року “Роком утвердження державної мови” матиме важливе значення для розвитку національної свідомості та сприятиме розширенню вживання української мови в усіх сферах суспільного життя, - переконаний автор відповідного звернення, депутат Київради Володимир Бондаренко. 

Відповідне звернення підтримали 86 депутатів Київради.

 

vechirniykiev.com.ua

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку