КМДА Київська міська державна адміністрація


29 березня 2018

ДСНС попереджає про льодохід та паводки в акваторії річки Дніпро

Шановні жителі Оболонського району столиці, ДСНС попереджає про льодохід та паводки в акваторії річки Дніпро.

За інформацію Державного агентства водних ресурсів України на території столиці очікуються найбільших за останні 8 років паводки на 15 квітня 2018 року. Зараз у місті снігу понад 150% від встановленої норми. Очікується, що коли сніг почне танути, то тала вода буде накопичуватися у Київському і Канівському водосховищах.

Паводок - різкий і короткочасний підйом рівня води в річці, збільшення витрати води, що виникає в результаті рясних дощів, інтенсивного танення снігу, льодовиків, залпових скидів води з водосховищ. Паводок може тривати до декількох діб.

Щоб уникнути неприємних наслідків і руйнувань, слід уважно стежити за інформацією, що передається про паводкову обстановку.

Якщо ваше житло або місце роботи перебуває в зоні можливого підтоплення, необхідно:

- очистити прилеглу територію від сміття;

- очистити кювети, водовідвідні труби під переходами;

- вжити заходів, щоб відвести воду від будинку і споруд (викопати канавки для проходу води);

- заздалегідь подбати про збереження домашніх речей, меблів, документів, електроприладів, а також збережених в льохах і підвалах запасів овочів і заготовок.

БАТЬКИ І ПЕДАГОГИ! Не допускайте дітей до річки без нагляду дорослих, особливо під час льодоходу; попередьте їх про небезпеку знаходження на льоду при перетині річки або озера. Розкажіть дітям про правила поведінки в період паводку, суворо забороняйте їм пустувати у води. Відірвана крижина, холодна вода, швидка течія загрожують загибеллю. Пам'ятайте, що в період паводку, навіть при незначному льодоході, нещасні випадки найчастіше трапляються з дітьми. Роз'ясніть дітям запобіжні заходи в період льодоходу і весняної повені!

 

За інформацією Оболонського РУГУ ДСНС України у місті Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.