КМДА Київська міська державна адміністрація


20 квітня 2018

На початок літа у Києві з’являться 27 пунктів прокату велосипедів

До початку літнього сезону у столиці має з’явитися 27 пунктів прокату велосипедів. Про це йшлося під час робочої наради заступника голови КМДА Дмитра Давтяна із колегами з Департаментів транспортної інфраструктури, благоустрою, землекористування та представниками Нацполіції.

«Створення розвиненої велоінфраструктури – одне із ключових завдань, яке ми ставимо перед собою. Це не так просто зробити, зважаючи на те, що десятиліттями інфраструктура міста формувалася, як комфортна для пасажирів, комунального транспорту та автовласників. Ми розуміємо, що сучасні мегаполіси мають бути дружніми до всіх мешканців і гостей міста, а велосипед є екологічним і здоровим засобом пересування», – підкреслив Дмитро Давтян.

Учасники зустрічі обговорили важливі деталі.

«Сподіваюсь, кожен із нас розуміє: ми маємо зробити все належне, щоб Київ став дійсно комфортним для велосипедистів», – підсумував заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що цього року на розвиток велоінфраструктури із бюджету міста було виділено 50 млн гривень. Ці кошти підуть на відновлення і добудову веломаршруту «Житловий масив Троєщина – Центр» та на проектування 3-х магістральних велошляхів, які міська влада визначила як першочергові: «Оболонь – Поділ», «Солом’янка – Центр», «Виноградар – Центр».

 

old.kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.