Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018

Навігатор 24-го квітня: що цікавого в Києві

Вечір у кіно: спочатку був «Будинок «Слово»


Представництво Інституту міжнародної освіти, Програма імені Фулбрайта в Україні запрошують на кінопоказ документального фільму «Будинок «Слово» режисера Тараса Томенка. У 1928 році у столичному Харкові споруджують житловий будинок для діячів культури УРСР. Під один дах переїжджають Микола Хвильовий, Остап Вишня, Михайль Семенко, Анатоль Петрицький, Антін Дикий та інші. Будівля із багатокімнатними квартирами, пральнею, їдальнею, дитячим садком та навіть солярієм має стати оазою для митців, проте все відбудеться інакше. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію репресують та знищать. Будинок «Слово» стане уособленням кривавої радянської системи, а мешканців будинку згодом назовуть поколінням «розстріляного відродження».
Коли:  о 18:30
Де: в Артхаус-кінотеатрі «Кінопанорама» за адресою м. Київ, вул. Шота Руставелі, 19.
Вхід вільний


Вечір-презентація: «Міцкевич. Стасюк. Гайдамаки»


Книгарня "Є" запрошує на презентацію диска "Міцкевич. Стасюк. Гайдамаки" за участі гурту "Гайдамаки", Анджея Стасюка та Володимира В'ятровича. Альбом, над яким працює видавництво «Agora» вміщатиме пісні: „Степи Акерманські”, „Альпухара”, „Буря”, „Редут Ордона”, „Дзяди”, власне, „Могили гарему”, та ін. Робота над альбомом триває кілька місяців. З одного боку складним завданням стало вмістити всю творчість Міцкевича у 10 віршів, з іншого – надати його текстам музичної експресії. Гурт довго шукав польського партнера, поки не усвідомив, що зрозуміти слово може той, хто слово пише. Анджей Стасюк – той, хто розумів і хотів.
Коли: о 18:30
Де:  книгарня «Є», вул. Лисенка, 3,
Вхід вільний


Вечір дискусійний : «Чи з'явиться український Черчилль?»


Про долю британського політика, шлях видатних політичних персон, про те, звідки з’являються особистості, які у важкий момент здатні об’єднати всю націю, а також про те, чи з`явиться в Україні власний Черчилль говоритимуть  24 квітня у клубі «Наш формат». Спікери: Кириченко Владислав – громадський діяч, підприємець, меценат, засновник видавництва Наш Формат та Віталій Гайдукевич – журналіст, телеведучий.
Коли: 19:00 по 21:00
Де: Клуб «Наш Формат», вул. Чеслава Бєлінського, 5
Для участі в події потрібно зареєструватись → https://bit.ly/2HCXv1Z


Вечір благодійний: «Весняна казка в Софії Київській»


Киян запрошують на благодійний концерт у виставковій залі Хлібні. У програмі: твори Фредріка Шопена, Ференца Ліста, Жюля Массне, Петра Чайковського, Сергія Рахманінова, Сергія Борткевича, Андрія Штогаренка, Мирослава Скорика. Кошти від продажу квитків підуть на факсимільне видання Реймського Євангелія.
Коли: з 19:00 по 22:00
Де: Національний заповідник «Софія Київська»
Вартість: 100 грн


Вечір виставковий: ілюстрації «Cheers»


Киян запрошують на виставку художників-ілюстраторів, учасників клубу Pictoric «Cheers». Виставка «Привітання» представляє захоплюючий і активний діалог між творами старих майстрів і ілюстраторами Pictoric, де художники досліджують взаємозв'язок відносин людини з вином і мистецтвом. Колір, запах, смак напоїв кожен сприймає по-своєму, точно так, як кожен бачить в картині щось своє, співвідносячи її зі своїм життєвим досвідом і характером.
Коли: 24 квітня о 19:00.
Де: It's NOT the LOUVR gallery bar вул. Липинського, 4.
Вхід вільний


Вечір Фрік-кабаре: Dakh Daughters Band з новою програмою «Air»


Найбільш очікуваний концерт весни! Dakh Daughters Band ! З відомими хітами і новою програмою “AIR”. Фрік-кабаре Dakh Daughters Band – це сім талановитих красунь, акторок театру «Дах» Влада Троїцького. Це – п'ятнадцять музичних інструментів, діапазон вокалу від українського плачу до суворого гроулінгу та повний спектр людських емоцій. У них взагалі нема пісень. Кожна композиція – то окреме театральне дійство з виром почуттів, зворушливими  героями та неймовірними історіями
Коли: о 19:30
Де: Жовтневий палац
Вартість: 190-1250 грн.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

У Києві 16-18 градусів тепла і дощ!

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку