Головна  →  Новини  →  25 квітня 2018

Понад 1 000 людей відвідало Всеукраїнський нетворкінг «ЖІНКА. КАР’ЄРА. БІЗНЕС» у Києві

23 квітня, у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» за підтримки Державної служби зайнятості відбувся Всеукраїнський нетворкінг «ЖІНКА. КАР’ЄРА. БІЗНЕС».
В урочистому відкритті заходу взяв участь в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, заступники голови ДСЗ (ЦА) Юлія Жовтяк та Роман Криган, директори обласних центрів зайнятості, представники бізнесу та громадськості.
«Згідно з даними Всесвітньої федерації асоціацій прямих продажів, жінки починають свій бізнес у 1,5 рази частіше ніж чоловіки, з капіталом, що в 6 разів менше ніж стартовий капітал чоловіків-підприємців. В Україні, за даними держреєстру, частка жінок-керівників, серед усіх активних суб’єктів економічної діяльності, становить 40%. Тому, цей захід організовано для того, щоб показати всім, хто втратив надію, що в Україні можна розвиватися та вести свій бізнес», – зазначив В. Ярошенко.
На захід були запрошені успішні жінки-підприємці з усієї України, які продемонстрували найкращі приклади успішного бізнесу, заснованого жінками, а також розповіли про свою співпрацю зі службою зайнятості. На заході були представлені два вищі навчальні заклади, які очолюють жінки: Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну імені Салвадора Далі та Київський кооперативний інститут бізнесу і права, які проводили для усіх бажаючих майстер-класи.
Відвідувачі заходу могли проти велику кількість мотивуючих тренінгів, від провідних спікерів України, серед яких були: Тетяна Абрамова, Оксана Полонець, Іван Степурін, Юліана Короченцева, Ната Герман та інші. У свою чергу Київський міський та обласний центри зайнятості проводили ярмарок вакансій та семінари, зокрема, про можливість отримання від держави допомоги на відкриття власної справи.
Окрім того, під час нетворкінгу свої унікальні експонати представляв Музей моди. Етногалерея «Спадок» представила для бажаючих колекцію старовинних українських вишиванок, а Вишгородський історико-культурний заповідник проводив для бажаючих майстер-клас зі слов’янської писемності.
Також відбулося кілька показів мод, які демонутрвали діти. Найбільш яскравим був показ дитячих вишиванок, підготовлений Центром українознавства «Гідність» (м. Кролевець, Сумська обл.).
Захід прикрашали роботи відомих жінок художниць: Олени Рижих, Ірини Ворони, Лідії Селянко. Також проходила виставка дитячих робіт з проекту «Art Kids» на тему жіночих професій. А розважали відвідувачів Народний ансамбль бандуристів «Мальви» та 12-річна Віліна Баязітова, яка грала на скрипці, флейті та саксофоні. Ведучими заходу були: Рудика Єлізавета та Юлія Бартенева.
Всеукраїнський нетворкінг відбувся в колаборації з ІІ Міжнародним бізнес-форумом «Бізнес Woman 2018», організатором якого є Журнал «Бізнес WOMAN». Учасниками стали близько 1000 жінок з 20 країн світу, серед яких – представниці дипломатичних структур, політикуму, жіночих бізнес-клубів та підприємств, засобів масової інформації, власники бізнесу, керівники політичних партій, наукових та аналітичних центрів, міжнародних організацій та фондів з різних регіонів України та світу.

 
Фото із заходу доступні за посиланням: https://www.facebook.com/pg/zaniatist/photos/?tab=album&album_id=1601246283322534

 



 

  Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Державної служби зайнятості
Перейти до спискуВерсiя для друку