Головна  →  Новини  →  25 квітня 2018

4 локації столиці «розмалюють» світлом

4 локації столиці «розмалюють» світлом

Другий міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF), який відбудеться в Києві з 18 по 20 травня, оголосив переможців конкурсу світлових інсталяцій Kyiv Lights Art Prize. У конкурсі взяли участь вісімнадцять українських художників, дизайнерів і архітекторів, які представили інтерактивні та статичні світлові інсталяції, проекти освітлення міського простору та інші ідеї, пов'язані з художнім використанням світла.

Експертна комісія відібрала п'ять кращих робіт, які будуть демонструватися в рамках KLF в травні 2018-го року. Переможцями стали молоді українські художники Данило Галкін з проектом "Наглядач", Василь Грубляк з інсталяцією "Пульсар", Михайло Обрізків з роботою“Protostar”, Борис Медведєв з динамічною інсталяцією “Electro”, виконаною у трьох типах джерел освітлення, і Євген Ващенко з аудіовізуальною інтерактивною урбан інсталяцією “IN[TER]SECT -  Planets”.

Світлові інсталяції будуть розташовані на чотирьох локаціях в центрі Києва: Андріївський узвіз, майданчик біля Національного музею історії України, сквер біля пам'ятника Петру Сагайдачному та вулиця Сагайдачного.

Основний конкурс маппінгу, як і в минулому році, пройде на Поштовій площі, де роботи конкурсантів будуть проектуватися на будівлю Річкового порту. Учасників конкурсної програми KLF оцінюватиме міжнародне журі, що складається з провідних експертів в галузі медіа-арту.

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку