Головна  →  Новини  →  24 травня 2018

Кращі дитячі колективи зарубіжжя та областей України представлять свою творчість на Міжнародному благодійному фестивалі «Сонячний каштанчик»

Сьогодні, 24 травня, у столиці стартує VIII Міжнародний благодійний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик», де кращі колективи зарубіжжя та областей України представлять різноманіття культур народів світу, а також різножанрову дитячу творчість. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Гостями столиці стануть унікальні дитячі фольклорні колективи з Індії, Гани, Монголії, Болгарії, Туреччини, Литви, Польщі, Чорногорії, Молдови, України. Своє національне мистецтво презентують представники національних меншин Німеччини, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Узбекистану.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 26 травня об 11:00 в Інтернаціональному парку Святошинського району (за кінотеатром «Лейпциг»). У рамках відкриття передбачені презентаційні виступи колективів-учасників, святкова розважально-ігрова, мистецько-спортивна програма.

27 травня у Національному музеї архітектури та побуту України (с. Пирогів) у рамках заходу відбудеться Фестиваль дитячого фольклору «Етно-Каштанчик – 2018» за участю юних талантів України та зарубіжжя. Початок етно-свята – 11:00. Відвідувачів чекатимуть виставки та майстер-класи юних майстрів із декоративно-ужиткового мистецтва, показові виступи юних спортсменів, конкурси, виставка-продаж дитячих виробів, благодійна акція на підтримку талановитих дітей із проблемами здоров’я «Діти для дітей», доброчинний аукціон.

Родзинкою фестивалю стане Всеукраїнський хореографічний конкурс трюкачів, який відбудеться 28 травня у Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий палац». У програмі заходу: хореографічний конкурс трюкачів на Суперкубок Григорія Чапкіса об 11:00 та гала-концерт учасників та гостей фестивалю о 15:00.

Ведучий фестивалю  – актор та телеведучий Володимир Голосняк.

Організатор фестивалю – Благодійна організація «Ансамбль танцю «Вітамінчики».

Фестиваль є переможцем Громадського бюджету Києва і проходить у рамках святкування Дня Києва за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Департаменту культури КМДА, Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, Національної хореографічної спілки України. Дитячий фестиваль триватиме у столиці до 30 травня. Більш детальну інформацію про захід можна дізнатися на сайті організаторів.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку