Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

У Києві стартував «Фестиваль плавучих клумб»

У Києві відбулося урочисте відкриття другого «Фестивалю плавучих клумб». Окрасою парку «Орлятко» до Дня Києва стали десять унікальних дизайнерських клумб. А серед їх творців були визначені переможці у номінаціях: «Витончений дизайн», «Ініціативність», «Креативність», «Приз глядацьких симпатій». Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».

Захід відбувся за участі начальника управління екології та природних ресурсів Андрія Мальованого та в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталії Бєлоусової.

«Плавучі клумби – імпровізовані острівці, які засаджені декоративними рослинами, – останнім часом набули небувалої популярності. Незвичайні квітники, дрейфуючі по водній гладі або зафіксовані на певному місці, визнані світовим трендом ландшафтного дизайну», – зазначила в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова.

Під час створення клумб використали інертні матеріали. Для висадки квітів взято торф’яну суміш. Окрім того, закріплено гніт (тканина, що добре вбирає вологу) для кращої подачі води до квітів.

Висаджено бегонію, колеуси, петунії, цинерарії, арегатум тощо. Окрім незвичайності, плавуча клумба має низку переваг, таких як: слугує є фільтром, який очищає водойму і не дає розростатися водоростям.

Минулого року було проведено перший «Фестиваль плавучих клумб» у парку «Перемога», і це стало доброю щорічною традицією від КО «Київзеленбуд».

 

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку