Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

Презентовано прилад, який виявляє застосування магнітів до лічильників

23 травня в рамках прес-заходу ПрАТ «АК «Київводоканал» на тему «Як відбуваються нарахування за  холодну воду: етап перший - зняття показників будинкового лічильника» було презентовано прилад, який фіксує намагніченість квартирних лічильників.

Про принцип роботи приладу розповів начальник Управління з контролю за водоспоживанням та водовідведенням Олександр Ратушняк.

«Досить часто є різниця між показниками будинкового лічильника та сумою лічильників всіх приміщень будинку (квартирних та лічильників в нежитлових приміщень). Одна з причин такої різниці – використання недобросовісними абонентами магнітів для фальшування показників своїх приладів обліку», - розповів Ратушняк.

За його словами, прилад визначає енергію магнітного поля (індуктивність). Якщо лічильник було піддано впливу, прилад це зафіксує, навіть якщо абонент завбачливо прибрав магніт з приладу обліку.

Київводоканал закликає мешканців багатоповерхових будинків повідомляти про факти використання магнітів. Через використання магнітів і несплату в повному обсязі за спожиту воду одними мешканцями будинку, інші змушені за воду переплачувати.

Згідно Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», весь об’єм води, який потрапив до будинку має бути оплачений його мешканцями. Київводоканал несе відповідальність виключно за воду, яка доходить до будинку. Як тільки вода потрапляє у будинок – вона стає зоною відповідальності мешканців будинку.

Таким чином, всі мешканці зацікавлені у коректній роботі будинкового лічильника, всіх квартирних лічильників, відсутності втрат води та сплаті в повному об’ємі кожним споживачем за спожиті послуги.

Київводоканал також використовує антимагнітні пломби, які наклеюються на лічильники. Під час дії магніту пломба змінює свою форму, таким чином, фіксуючи неправомірне втручання в роботу лічильника. Київводоканал встановлює антимагнітні пломби в квартирах та нежитлових приміщеннях (аптеки, кафе, банки і т.д.), якщо є звернення мешканців про підозру використання магнітів.

Більш детально про те, як відбуваються нарахування за  холодну воду мешканцям багатоквартирних будинків можна прочитати, перейшовши за посиланням.

vodokanal.kiev.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку