Головна  →  Оголошення  →  15 червня 2018

Внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів

17 липня 2018 року набирає чинності наказ Міністерства аграрної політики України від 27.03.2018 № 162 щодо внесення змін до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів (далі ‒ Порядок), затверджений наказом Міністерства аграрної політики України від 25.11.2016 № 489 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19.12.2016 за № 1647/29777).

Зазначеним Порядком передбачено, що з 17.07.2018 для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру та у разі якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф) при розрахунку її нормативної грошової оцінки застосовуються із значенням 3,0.

Відповідно до ст. 286 Податкового кодексу України у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі необхідно подати відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки звітну податкову декларацію та довідку про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки з метою нарахування та сплати земельного податку або орендної плати за землю.

Отримати інформацію стосовно нормативної грошової оцінки земель міста Києва, а також замовити довідку про розмір нормативної грошової оцінки земельних ділянок суб’єкти господарської діяльності можуть в Департаменті земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за адресою: вул. Хрещатик, 32-а (кім. 211).

Рішенням Київської міської ради від 04.07.2014 № 23/23 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва» визначено перелік документів, необхідних для подачі до Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок в місті Києві, а саме:

1. Заява.

2.Копія довідки Київського міського управління статистики із зазначенням КВЕД. 

3. Документи, що підтверджують розміри земельної ділянки (державний акт, договір оренди земельної ділянки, матеріали земельно-кадастрової інвентаризації).

4. Документи, що підверджують загальну площу будівель і споруд на земельній ділянці (довідка основного балансоутримувача будівель).

5. Документи, що підтверджують право власності на будівлі або їх частки або право користування ними.

6. Дозвіл на проведення будівельних робіт (у разі проведення на земельній ділянці будівельних робіт).

Заява, перелік документів та Наказ Міністерства аграрної політики України від 27.03.2018 № 162 також оприлюднені на офіційному інтернет - порталі  http://kyivcity.gov.ua, розділ – Департамент земельних ресурсів.

 
За інформацією управління будівництва,
архітектури та землекористування
Перейти до спискуВерсiя для друку