Головна  →  Новини  →  22 червня 2018

В Оболонському районі з’явиться ще один комунальний дитсадок

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №593. 

Дитсадок відкриють на вулиці Макіївській, 9. Наразі ця адреса юридично закріплена за комунальним навчально-виховним комплексом №299. Однак ще з 2014 року заклад не використовує приміщення для організації освітнього процесу. Саме тут з’явиться ще один комунальний дитсадок. Площа будівлі становить 2589 квадратних метрів. 

«Оболонський район має нагальну потребу в створенні нового закладу дошкільної освіти, адже дитсадки району працюють наразі зі значним навантаженням. Проаналізувавши раціональність використання комунального майна, було знайдено приміщення, яке можна переобладнати в садочок на 225 місць. Тобто після ремонту та наповнення усім необхідним заклад зможе відкрити понад 12 груп, що суттєво знизить напругу в мікрорайоні щодо влаштування дітей у дитсадки. Наразі вже здійснюються роботи з реконструкції закладу, на які виділено понад 21 мільйон гривень», - повідомила депутат Київради Ганна Старостенко.

Також навчально-виховний комплекс №299 має в своєму розпорядженні ще дві будівлі за адресами Тимошенко, 2-Б та Північна, 20. «Місто має якнайраціональніше та ефективніше використовувати майно громади міста. Кожен квадратний метр має працювати на задоволення потреб киян», - резюмувала Ганна Старостенко.

Об’єкт буде віднесено до сфери управління Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. Видатки на утримання закладу здійснюватимуться за рахунок коштів, передбачених бюджетом міста для головного розпорядника по галузі «Освіта» на відповідний рік

Рішення підтримали 70 депутатів.

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку