Головна  →  Новини  →  16 липня 2018

24 липня столиця відзначить 28-му річницю підняття українського національного прапора на Хрещатику, 36

Цими днями столиця відзначає 28-у річницю підняття українського національного прапора на флагштоці біля будинку Київської міської ради на Хрещатику. 24 липня о 12:00 у Колонній залі Київської міської ради відбудеться урочистий захід із нагоди Дня українського національного прапора. Про це йдеться у розпорядженніКиївського міського голови.

Урочистості триватимуть за участю керівництва Київської міської ради, виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), депутатів Київської міської ради та учасників історичної події 24 липня 1990 року.

Нагадаємо, що саме у Києві, ще за 13 місяців до проголошення незалежності України, на щоглі біля Київради підняли синьо-жовтий прапор. Ця подія відіграла величезне значення у створенні незалежної української держави. Таке сміливе та доленосне для всієї країни рішення ухвалили депутати Київради XXI скликання.

24 липня 1990 року на Хрещатику зібралося щонайменше 200 тисяч осіб, абсолютну більшість яких складали кияни. Спочатку національний прапор освятили у Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київради. О 19:00 поруч із державним прапором УРСР його підняв тодішній заступник голови Київради Олександр Мосіюк. Нині цей прапор зберігається у Національному музеї історії України.

 
 
kyivcity.gov.ua
 
Перейти до спискуВерсiя для друку