КМДА Київська міська державна адміністрація


19 липня 2018

Оголошується Всеукраїнський конкурс наукових, науково-дослідницьких проектів студентів та спірантів на тему «Зберігаючи пам'ять про Голокост»

Мета Конкурсу – пошук та підтримка талановитої молоді, залучення її до вирішення проблем вивчення, дослідження історії Голокосту на території України та інших країн Східної Європи, зокрема, розстріляних у Бабиному Яру у вересні 1941 року, та інших злочинів, скоєних тоталітарними режимами.

Які роботи приймаються на Конкурсі?

На конкурс подаються наукові, науково-дослідницькі проекти з гуманітарних та суспільних наук: історії, філософії, права, психології, соціології, політології та інших, пов'язаних з тематикою Конкурсу. Роботи приймаються українською та англійською мовами.

Хто може брати участь у Конкурсі?

Як буде проводитися Конкурс?

Конкурс проводиться у три етапи.

  1. Прийом заявок на конкурс - з 20 липня до 1 жовтня 2018 року. Журі розглядає заявки та анотації, відбирає кращі і надсилає запрошення для участі у другому етапі до 15 жовтня 2018 року.
  2. Подання конкурсних робіт на розгляд журі – до 15 листопада 2018 року. Журі Конкурсу оцінює та відбирає кращі наукові, науково-дослідницькі проекти для участі у третьому етапі Конкурсу.
  3. Презентація та захист проектів, визначення та нагородження переможців – 3 грудня 2018 року (історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка).


Як визначаються переможці конкурсу? 

Оцінювання робіт та визначення переможців Конкурсу здійснює Журі, остаточний склад якого буде оприлюднений до 3 вересня 2018 року. За підсумком оцінок Журі, визначається одне перше, два других та три третіх місця. Переможці отримають грошові винагороди:

  • 1 місце – 5,000 гривень та можливість проходження стажування у Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр» з метою реалізації свого проекту спільно зі співробітниками Центру;
  • 2 місце – 3,000 гривень;
  • 3 місце – 2,000 гривень.

Конкурс проводить Меморіальний центру Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) за сприяння Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації та Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Докладніше про умови участі, а також порядок проведення конкурсу у Положенні про Конкурс, що доступне за посиланням.

За додатковою інформацією пишіть на скриньку [email protected].

Контактні особи: 
Михайленко Наталія  (044) 248 19 21, 
Каплунова Валентина (044) 233 66 17.

 

mon.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.