КМДА Київська міська державна адміністрація


15 серпня 2018

У столиці стартував триденний правовий табір на базі «Артеку» у Пущі Водиці

14 серпня відкрився триденний правовий табір для дітей у «Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Пущі-Водиці. У святковому заході взяли участь Радник Міністра юстиції, координатор проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Юлія Сергеєва та очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.

Протягом трьох днів діяльності табору близько тисячі дітей різного віку зможуть отримати максимум інформації про захист своїх прав, а також про те, як не порушувати права інших та самостійно формувати правове суспільство.

Уже в перший день роботи табору діти мали нагоду взяти участь у тренінгах від представників Ювенальної превенції, долучитись до майстер-класів із залученням кінологів від структурних підрозділів Національної поліції, а також взяти участь у майстер-класах із самооборони та переглянути виставку зброї і спеціальних засобів, якими користується поліція охорони.

Крім цього, відбулись показові виступи дітей із карате-клубу «Тайфун», майстер-клас із надання домедичної допомоги в рамках проекту Науково-дослідного інституту медицини транспорту Міністерства охорони здоров’я України «Знаю! Вмію! Врятую!».

Учасники правового табору переглянули повчальні відеоролики з питань формування у дітей поваги та розуміння до людей з особливими потребами від Українського конгресу інвалідів.

«Я маю надію, що наша насичена програма допоможе сформувати у вас знання про права людини, нерозривний зв’язок прав та обов’язків, уявлення про механізми захисту прав дітей, а також розрізняти дійсні та уявні порушення ваших прав», – зауважила Юлія Сергеєва.

«Проект «Я МАЮ ПРАВО!» допоможе захистити ваші права у напрямку захисту від домашнього насильства, цькування у школі (булінгу), поборів у навчальних закладах та в інших сферах життя людини. Для захисту своїх прав звертайтесь за цілодобовою «гарячою лінією» 0 800 213 103», – додав очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.

Протягом наступних днів роботи табору діти також долучаться до квесту з безпеки в інтернеті.

Співробітники столичної юстиції розкажуть молоді про професію юриста, зокрема, про нотаріальну діяльність. З цією метою Управлінням з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції у місті Києві організовано тематичні ігри щодо укладання договорів для дітей молодшого віку.

Громадська комісія з прав людини України проведе інтерактивну бесіду на теми «Правда про антидепресанти. Як люди втрачають свої права?» та «Правда про наркотики».

Буде презентовано фільм «Небезпечна гра» в рамках проекту «Безпечна країна». Міжнародним благодійним фондом «Допомога постраждалим внаслідок ДТП» організовано підписання Декларації молоді з безпеки дорожнього руху.

Однією зі складових всебічного розвитку дитини є висока правова культура. Здатність дитини розуміти правила, вимоги законів та коректно вести себе в соціумі формується під впливом спеціальних виховних заходів, а також є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності. Саме так виглядає процес правового виховання дітей.

Знайте свої права та вміло їх захищайте разом з Мін’юстом!

pravo.minjust.gov.ua

2

3

4

5

7

8

заставка

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.