Головна  →  Новини  →  18 вересня 2018

Триває прийом заявок на конкурс освітньо-культурних проектів на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса

Відзнаку імені Олександра Капіноса започаткувала громадська організація “Родина Героїв "Небесної Сотні” задля вшанування пам'яті Героя України, Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – хлібороба, громадського діяча, організатора просвітницьких та патріотичних заходів, одного з найактивніших учасників Мовного майдану 2012 року та Революції Гідності. Сашко мав переконання, що Україна стане вільною тоді, коли кожен українець візьме на себе відповідальність бути господарем на своїй землі, де панує своя правда і воля святая, де цінують свій звичай і рідну українську мову.

У межах цієї Відзнаки щороку проводитиметься конкурс проектів, тематика яких відповідатиме напрямкам діяльності Олександра Капіноса.
Відзнака покликана підтримувати громадських активістів, передусім із сіл і містечок України, які прагнуть змін у своїй громаді й готові реалізовувати освітні, культурні, соціальні, екологічні ініціативи, формувати спільноти там, де проживають або звідки походять учасники конкурсу.

З 1 по 30 вересня 2018 року в межах ініціативи "Відзнаки Героїв" оголошується конкурс на кращий освітньо-культурний проект, метою якого є зацікавлення та залучення дітей і молоді до дослідження, вивчення та збереження культурної спадщини українського народу – живих традицій, звичаїв, обрядів, народних танців, традиційного народного співу, гри на народних інструментах, фольклору, народних ремесел, а також підвищення обізнаності та залучення місцевих громад до цієї сфери.

До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти, вчителі, студенти із сіл, селищ та містечок України з населенням до 15 тисяч осіб.

Призовий фонд - 15 тисяч гривень для втілення проекту-переможця.
Нагородження переможців відбудеться 11 жовтня 2018 року в місті Кременець Тернопільської області на малій батьківщині Сашка.
 
Членами журі стали провідні етнографи, фольклористи, музеєзнавці, культурні діячі України, члени родини Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса та громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні”.

 

Подати заявки  та ознайомитися з умовами конкурсу можна за посиланням http://heavenly-hundred.org.ua/vidznaka-imeni-oleksandra-k…/
Додаткові запитання можна задати у коментарях на сторінці Відзнаки в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/Vidznaka.Kapinos.Oleksandr/
 
Відзнака імені Олександра Капіноса заснована ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” в межах проекту “Відзнаки Героїв Небесної Сотні” завдяки підтримці платформи “Велика ідея”, 162 доброчинців  України та світу, Міжнародного фонду “Відродження” та партнерів – Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, Національного центру народної культури “Музей Івана Гончара та Мистецького об’єднання “Глечик”.
 
Довідка:
Олександр Капінос мешкав у селі Дунаїв Кременецького району Тернопільської області. Навчався у Львівському лісотехнічному інституті. Голова громадської організації “Патріоти Волині”. У 2012 році брав участь в акціях протесту проти “мовного закону”, голодував упродовж 12 днів.
Належав до сотні “Волинська Січ”. За незламний дух мав псевдонім “Кремінь”. Під час протистояння на Майдані в ніч із 18 на 19 лютого його поранили. Був госпіталізований. Помер у лікарні після перенесеної  операції. Олександру Капіносу було 29 років.
“Коли я впаду, мою кров вип'є рідна земля, щоб виростити з неї траву для коня того, хто стане на моє місце” – такий напис вибрав Сашко для пам'ятника Борцям за Волю і незалежність України, який разом із братом та друзями побудували в селі Куликів на Тернопільщині.
 
 
Мінмолодьспорт
Перейти до спискуВерсiя для друку