Головна  →  Новини  →  18 вересня 2018

Блокування полігону гальмує процес його закриття та загрожує екологічними наслідками – ПрАТ «Київспецтранс»

Починаючи з 14 вересня полігон твердих побутових відходів № 5 у селі Підгірці заблоковано невідомими особами. Що мають на меті ті, хто це робить, та які вимоги висувають, наразі невідомо, адже акцію не підтримує жодна місцева громада, офіційно чи через ЗМІ про неї теж не заявлено. Про це повідомив голова правління ПрАТ «Київспецтранс» Андрій Грущинський.

«Блокування полігону триває, ситуація досягає критичного рівня, оскільки втручання в роботу стратегічного об’єкту, який приймає до 40% київського сміття, може призвести до серйозних екологічних наслідків для міста та навколишніх населених пунктів. Наразі вимушено зупинені всі дії з накриття першої карти полігону ґрунтом, що ніяк не сприяє покращенню екологічної обстановки навколо. Під загрозою також опинилася підготовка полігону до закриття, а саме: роботи з укріплення захисних дамб, з переробки фільтрату та інші», – говорить Андрій Грущинський.

За його словами, ПрАТ «Київспецтранс» разом із КМДА та громадами навколишніх сіл докладає всіх зусиль для закриття полігону № 5.

«Ми наголошуємо, що закриття полігону в існуючому вигляді небезпечне, а вирішення організаторами цієї акції власних корисних інтересів за рахунок безпеки людей є неприйнятним! Немає альтернативи тому, що Київ має припинити захоронення сміття та отримати сучасний завод з його переробки – саме такий завод ми побудуємо за два роки. Але проблему треба вирішувати всебічно і цивілізовано. Без попередніх робіт з укріплення полігону та подальшої його рекультивації це місце стане екологічною бомбою уповільненої дії», – пояснює керівник «Київспецтрансу».

 

кyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку