Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

Презентація книг Теймура Атаєва

19 жовтня в публічній бібліотеці імені Самеда Вургуна відбулась презентація книг відомого азербайджанського дослідника, історика, публіциста, релігієзнавця пана Теймура Атаєва. Читачам було представлено нові книги: «Ислам в Украине: прошлое, настоящее, будущеее» та «З історії геополітичної боротьби за території Росії, України, Білорусі та Балтії».

В залі були присутніми письменники, журналісти, представники української інтеліґенції, азербайджанські вчені, представники діаспори та небайдужі  користувачі бібліотеки.

Модератором заходу була Марина Гончарук, сприяв проведенню презентації  Ісламський культурний центр.

Теймур Атаєв поділився з присутніми історією написання своїх книг, на які його надихнули трагічні січневі події 1990 року в Баку. Автор розповів багато цікавих фактів з історії розвитку ісламу в Україні від найдавніших часів до сьогодення, поділився своїм баченням історії геополітичної боротьби за території східноєвропейських держав, та відповів на численні запитання слухачів.

Галина Чеботарьова подякувала журналістці Марині Гончарук, Ісламському культурному центру та Олегу Халідовичу за сприяння в організації заходу та подаровані для бібліотеки книги і виразила сподівання на подальшу співпрацю. Вона також відмітила, що книги  Теймура Атаєва будуть цікаві як історикам так і широкому загалу читачів, а їх презентація в бібліотеці стала ще однією важливою сторінкою в історії дружби народів України та Азербайджану.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку