Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

Афіша Києва на 17-23 вересня: Comic Con і фестиваль крафтового сиру

Цього осіннього тижня кияни зможуть відвідати фестиваль сучасної поп-культури Comic Con, послухати соул, фанк і джаз на даху, а також - оцінити цікаві виставки.

Якщо ви ще не вирішили, куди піти в Києві на цьому тижні, НВ STYLE пропонує ознайомитися з афішею цікавих подій столиці на 17-23 вересня. Приємного вам тижня!

АРТ: ВИСТАВКА МИ БУЛИ ТУТ

Де і коли: 30 серпня - 7 жовтня в креативному просторі IZONE

30 серпня відкрилася виставка фотографа Антона Шебетка - Ми були тут.

За час проведення антитерористичної операції на сході України в ній взяли участь більше 330 000 українців та українок. Даних про те, яку кількість з них складають представники і представниці ЛГБТ, не існує. На думку праворадикальних сил і консервативно налаштованого населення, їх там і зовсім немає. Це переконання часто використовується як аргумент проти проведення правозахисних заходів і Маршів рівності. Проект Ми були тут покликаний показати людей, які з одного боку є сучасними українськими героями, а з іншого - ігноруються більшістю своїх співвітчизників.

Героями виставки стали представники ЛГБТ, які брали участь в АТО і зараз беруть участь в ООС (Операція Об'єднаних сил) в різних іпостасях: солдати, добровольці, волонтери. Зіткнення, конфлікт і об'єднання цих ідентичностей знайшли своє відображення в серії портретів. Більшості героїв доводиться носити камуфляж не тільки на службі, а й у повсякденному житті.

 

© ізоляція

АРТ: ВИСТАВКА ФАРБИ

Де і коли: 16, вересня - 16 листопада в арт-галереї Мануфактура

Арт-галерея Мануфактура презентує виставку живопису Іляни Ротар-Романчак під яскравою назвою Фарби, що виражає значення кольору в роботі художниці. До експозиції увійшли абстрактні композиції, а також флористичні натюрморти і та пейзажі. Зображуючи природу, живописець звертається до глядача, даючи волю його уяві в довершення художнього образу.

Іляна Ротар-Романчак - донька відомого українського художника Анатолія Ротаря. Батько з дитинства був для неї прикладом для наслідування. Його роботи вплинули на творчість Іляни. Крім того, більше п'яти років тонкощі образотворчого мистецтва художниця осягала в майстерні художника Михайла Ряснянського.

Завдяки освіті дизайнера, художниці властиве особливе відчуття і баченням простору. Її роботи гармонійно доповнюють і прикрашають будь-який інтер'єр.

 

© Іляна Ротар-Романчак

АРТ: ВИСТАВКА ЖИВІ ДИНОЗАВРИ

Де і коли: протягом вересня-жовтня на ВДНГ

Біля павільйону №1 на ВДНГ проходить виставка Живі Динозаври - найбільш природна репродукція гігантів мезозойської ери.

Тисячі дітей по всьому світу обожнюють цих доісторичних істот: купують книги про них, іграшки, грають у комп'ютерні ігри. А з вересня київські прихильники велетнів можуть подивитися на доісторичних рептилій в повний зріст і навіть покататися на них верхи. Кожна дитина також зможе розмалювати динозавра в спеціальній зоні хенд-мейд. Виставка буде працювати майже два місяці в парковій зоні ВДНХ. 24 експоната виконані в реальному розмірі, мають відповідні своїм видам забарвлення, текстуру, а також видають звуки і навіть рухаються.

 

© ВДНГ

ТЕАТР: ВИСТАВА ГАЛКА МОТАЛКО

Де і коли: 21 вересня о 20:00 в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного

Початок 90-х, ось-ось розвалиться Союз, а з Галкою відбувається диво. Учениця звичайної провінційної школи проходить відбір до спортивного інтернату Олімпійського резерву в Києві. Тут вдень і вночі готують кращих спортсменів: легкоатлетів, фехтувальників, футболістів, борців, які представляють могутній союз на змаганнях та олімпіадах. Але не тільки це, у спортінтернаті всіх готують до дорослого життя...

Галка Моталко - це п'єса відомого драматурга Наталії Ворожбит (Кіборги, Вій 2.0.), До якої увійшли і факти з життя автора - вона сама займалася спортом і вчилася в спортінтернаті.

 

© Дикий театр

ФЕСТИВАЛЬ КРАФТОВОГО СИРУ 

Де і коли: 22-23 вересня на ВДНГ

Цими вихідними крафтові сировари з усієї країни зберуться в Києві, щоб представити найкращі сири на II Фестивалі крафтового сиру і поборотися за звання найкращого на конкурсі Cheese Awards Day 2018. На відвідувачів фестивалю чекають 60 виробників крафтового сиру, вулична їжа, конкурси, майстер-класи, дегустації та лекції від сироварів.

 

© Ukraine Cheese Awards Day

 ФЕСТИВАЛЬ: Comic Con Ukraine 

Де і коли: 22-23 вересня на Арт-заводі Платформа

На майбутніх вихідних на території Арт-заводу Платформа відбудеться фестиваль сучасної поп-культури Comic Con Ukraine. Фани косплей-культури, аніме, фентезі, манги та інші представники гік-мистецтва зможуть не тільки перевтілитися в улюблених героїв, запастися свіжими виданнями коміксів, взяти участь у геймерських турнірах. Але й познайомитися з муві- і косплей- іконами і виграти 100 тисяч грн на грандіозному Косплей шоу.

Цієї осені подія буде дотримуватися класичного американського зразка Comic Con, який вперше пройшов у США майже 50 років тому і пустив своє коріння по всьому світу. Ведучим заходу стане відомий блогер - Стас Давидов.

В рамках фестивалю вас чекають польська виставка моделей всесвіту Star Wars, ігрові турніри з Overwatch, CS: GO, Dota 2, Hearthstone, фентезійний квест-лабіринт, алея художників і коміксів, виступи музичних колективів, фудкорт, фотозони й багато іншого.

 

© Comic Con Ukraine

ФЕСТИВАЛЬ: СІМ'Я ФЕСТ

Де і коли: 22-23 вересня на ВДНГ

На фестивалі ви зможете провести час з дитиною на свіжому повітрі і витягнути її з гаджетів. Весело, з користю, пізнаючи нове і отримуючи навички через гру.

В рамках проекту Не бий дитину організатори заходу прагнуть зміцнити стосунки між батьками й дітьми, дати їм нові можливості для спілкування і цікавого дозвілля без смартфонів і сварок, радісно, ​​з користю і освітнім компонентом. Діти разом з батьками:

  • Відкриють для себе нові країни завдяки тематичним дням і зустрічам з послами різних країн;
  • Візьмуть участь у різних соціальних проектах і навчаться допомагати іншим;
  • Отримають величезну кількість нових знань і навичок в різних сферах - перша медична допомога, самозахист, поведінка в екстремальних ситуаціях, мистецтво (вокал, танці, малювання і т.д.), іноземні мови і звичаї, а також поринуть в безліч ігор, квестів та розваг.

 

© ВДНГ

МАРКЕТ: ВСІ. СВОЇ. ТЕПЛІ РЕЧІ 

Де і коли: 22-23 вересня на Десятинній, 12

100 українських брендів представлять зручний одяг і взуття для найменших членів вашої сім'ї. Пальто, куртки, комбінезони, рукавички, шапки, светри - все, щоб відчувати себе комфортно навіть в негоду, розміститься на двох поверхах маркету. Також традиційно буде одяг для немовлят, іграшки, текстиль, меблі та декор для дитячих кімнат. На третьому поверсі - зона розваг.

 

© ВСІ. Свої

 МУЗИКА: Соул, фанк і джаз на даху ЦУМ 

Де і коли: 19 вересня о 19:00 на даху ЦУМ

На найкрасивішому даху міста для вас зіграє Superband. Це кращі джазові вокалісти країни і музиканти Jamala, які зібрали музичні соул, фанк і джаз новинки. В рамках вечора прозвучить музика Justin Timberlake, Craig David, John Mayer, Esperanza Spalding та інших.

Superband - це проект продюсера Джамали Ігоря Тарнопольського, в якому він зібрав дійсно видатних вокалістів: Влад Каращук (LAUD), Олена Карась, Катерина Корецька, Олександра Макарівська.

 

© Svitlo Concert

КІНО: НІЧ КІНО МАКОТО СІНКАЯ

Де і коли: 22 вересня о 23:00 в кінотеатрі Кінопанорама

Японський режисер і аніматор Макото Сінкай - найзагадковіша постать у світі аніме. Він - людина-оркестр, яка створює свої шедеври майже наодинці, він і сценарист, і художник, і режисер, і актор. Його фільми неймовірно атмосферні. Його часто називають «новим Хаяо Міядзакі», але сам він з цим не згоден, скромно кажучи, що його переоцінюють. Макото Сінкай приділяє багато уваги ретельному промальовуванню деталей, його картини - це насолода для очей, теплі емоції для душі і глибокий сенс для розуму.

У програмі показу:

  • 23:00 - Ловці забутих голосів
  • 1:10 - Сад слів
  • 2:10 - Твоє ім'я
  • 4:10 - За хмарами

 

 

nv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку