Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2018

Мирова угода з НАК «Нафтогаз» не включає штрафи і пені, вони були списані – Петро Пантелеєв

Мирова угода передбачає, що КП «Київтеплоенерго» стає правонаступником лише тих боргових зобов’язань, які мають джерела для компенсації. Штрафи і пені були списані: на цьому, власне, і наполягало місто в процесі переговорів. Про це сьогодні під час брифінгу на ТЕЦ-6 повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Умови, на яких підписана мирова угода зараз, є принципово кращими з точки зору інтересів міста, ніж умови, на яких підприємство підписало б угоду на постачання газу в травні цього року. У результаті тривалої та складної роботи була виділена субвенція на погашення різниці в тарифах. Це зобов’язання державного бюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн грн. На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на яких ми робили особливий акцент», – сказав він.

Петро Пантелеєв наголосив, що предметом мирової угоди стали боргові зобов’язання у розмірі близько 2,4 млрд грн, що майже вдвічі менше, ніж сума, про яку йшла мова у травні цього року.

«Я звертаю особливу увагу, щоб не було маніпуляцій із цією темою: ніякого підвищення тарифів чи додаткових платежів для киян це не спричинить. Лише ті споживачі, що мають заборгованість за спожиті послуги, повинні їх сплачувати для зменшення боргу за газ. Якщо ж у деяких споживачів є питання щодо нарахування, то вони можуть звернутися до «Центру комунального сервісу» та провести звірку сум», – пояснив Петро Пантелеєв.

Посадовець нагадав, що мирова угода затверджена на засіданні Господарського суду м. Києва.

«Отримавши ухвалу суду, КП «Київтеплоенерго» уклало договори на постачання природного газу для виробництва теплової енергії за пільговою ціною на основі ПСО (Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу). Сьогодні ми відновлюємо роботу ТЕЦ-6 та котельних. Протягом 3-4 діб послуга гарячого водопостачання відновиться в тих будинках, де вона була відсутня з причин відсутності газу», – підкреслив заступник голови КМДА.

 kyivcity.gov.ua
 
Перейти до спискуВерсiя для друку