Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2018

У столиці вшанують подвиг переможців нацизму та пам’ять жертв Другої світової війни

Із метою вшанування подвигу переможців нацизму та пам’яті жертв Другої світової війни у столиці відбудуться заходи до 74-ї річниці вигнання нацистів із України та 75-ї річниці вигнання нацистів із міста Києва. У Київській міській державній адміністрації затверджено відповідний план заходів.

28 жовтня та 6 листопада о 10:00 у Парку Вічної Слави відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого Солдата.

6 листопада у Колонній залі Київської міської державної адміністрації запланована святкова зустріч керівництва міста з учасниками бойових дій Другої світової війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці.

7 листопада привітають ветеранів війни, учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни (Пуща-Водиця).

У міській спеціалізованій бібліотеці «Молода гвардія» із 25 жовтня до 13 листопада триватиме книжкова виставка-пам’ять «Ми відродились, як квіти». Також із 4 до 13 листопада у публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих запланована виставка-презентація «Навіки в пам’яті людській», присвячена 75-річчю вигнання нацистів із міста Києва. 6 листопада у Музеї окупації Києва (філія Музею історії Києва) відбудеться лекторій для школярів.

Протягом жовтня у дитячому спеціалізованому кінотеатрі «Факел» та кінотеатрі українського фільму «Ліра» триватиме показ тематичних документальних фільмів та художньої стрічки «Немає невідомих солдат» режисера С. Цибульника.

У листопаді Державний архів м. Києва організує виставку архівних документів, присвячену 75-річчю вигнання нацистів з міста Києва.

Також вітатимуть ветеранів Другої світової війни, які перебувають у підпорядкованих спеціалізованих житлових будинках для громадян похилого віку та інвалідів, будинках-інтернатах та пансіонатах.

Протягом жовтня-листопада у закладах освіти триватимуть уроки пам’яті, виховні години, бесіди, флешмоби конкурси, присвячені перемозі над нацизмом у Другій світовій війні, зустрічі учнівської молоді столиці з ветеранами та учасниками війни, свідками історичних подій минулого, тематичні просвітницькі заходи, творчі та наукові проекти, круглі столи, конференції, книжкові виставки, присвячені вигнанню нацистів з міста Києва. Також для учнів заплановані історичні квести, екскурсії до музеїв (Національний музей історії України у Другій світовій війні, меморіалу «Бабин Яр»), покладання квітів до пам’ятників.

Заходи до 74-ї річниці вигнання нацистів з України та 75-ї річниці вигнання нацистів із міста Києва триватимуть в усіх районах столиці.

На час проведення заходів буде забезпечено охорону громадського порядку в місцях проведення загальноміських заходів, чергування бригади швидкої (екстреної) медичної допомоги.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку