Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2018

Віталій Кличко: «Київ отримує газ і розпочав постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків, де її не було» (+відео)

Гаряча вода повертається у домівки киян. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні, яке він розмістив на сторінці у Facebook.

«Київ нарешті отримує газ і розпочав постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків, де її не було кілька місяців. Ми підключили ТЕЦ-6, на більшу потужність тепер працює ТЕЦ-5. Відновлюють роботу котельні – підключили 90 відсотків з тих, що не працювали», – наголосив мер столиці.

За його словами, гаряча вода вже подається мешканцям Троєщини, Лісового масиву, а від сьогоднішнього дня – на Оболонь і Поділ.

«Також ми починаємо технологічний процес запуску системи опалення. Планово нам потрібно не менше 10 днів, щоб подати тепло в усі будинки та установи столиці», – зазначив Віталій Кличко.

Мер нагадав, що пройшовши через складний період і довівши справедливість своєї позиції, місто не втратило 1,2 млрд гривень коштів громади. Їх намагалися стягнути за штрафи і пені приватної компанії.

«Нам є куди витрачати ці кошти! Частина з них, наприклад, піде на зарплати і надбавки столичним освітянам. Бо державну освітню субвенцію міста не доотримали», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко також закликав киян відповідально ставитися до питання теплоенергозбереження.

«Це і зачинені вікна та двері у ваших під’їздах. І програма 70/30, яка успішно втілюється у столиці. Ця програма дозволяє мешканцям будинків економити на сплаті за опалення до 50-ти відсотків коштів. Тож всі разом готуємося до зими!» – звернувся до киян Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку