Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2018

Київ посів друге місце серед міст України у рейтингу прозорості інвестиційної сфери

undefined

Київ посів друге місце серед 100 найбільших міст України у рейтингу прозорості інвестиційної сфери. Відповідне дослідження провело Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International у рамках програми Transparent cities.

Експерти, іноземні інвестори, представники українських підприємств та соціальних структур сформували 17 індикаторів, за якими визначено реальну прозорість міста в інвестиційній сфері. Зокрема, враховувались наявність антикорупційних програм, перевірок діяльності підприємств, інструментів і можливостей в інвестиційному секторі тощо. Було також перевірено існуючу та опубліковану політику щодо конфлікту інтересів у міських радах.

Найкращою практикою Києва визначено електронні аукціони для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі. Для досягнення максимальної кількості балів фахівці рекомендували столиці розмістити інформацію про інженерні мережі, врегулювати конфлікт інтересів членів виконавчого комітету, підключити місто до платформи, яка допомагає відкрити власний бізнес.

«Приємно, що старання міської влади оцінила міжнародна антикорупційна неурядова організація. Ми розуміємо, що однією з обов’язкових передумов залучення інвестицій у Київ є відкритість та прозорість діяльності міської влади. Саме тому місто працює над створенням максимально комфортних умов для ведення бізнесу, забезпеченням надійної та стабільної співпраці з партнерами і впроваджує новітні технології у системі управління містом. Звичайно ж, ми й надалі працюватимемо над підвищенням інвестиційної привабливості столиці», – прокоментував результати дослідження перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Загалом столиця отримала 12,7 балів із 20 можливих (лідер рейтингу – Івано-Франківськ, 15 балів). Експерти сподіваються, що результати такого дослідження допоможуть зменшити корупційні ризики та полегшити процес інвестування та створення нового бізнесу на місцевому рівні. Результати вимірювання прозорості інвестиційної сфери стануть частиною Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку