Головна  →  Новини  →  12 листопада 2018

20 книжкових подій тижня, на яких чекають киян

Для читачів підготували презентації, зустрічі з письменниками та обговорення улюблених книжок.


ДЛЯ ЕМОЦІЙНИХ

Тренінг і презентація книги "Управління гнівом"

За півтори години психолог Ден Дубравін обіцяє відповісти на питання:
Чому відчуваєш гнів? Що робить тебе схильним до спалахів гніву і люті?
Що таке емоційний інтелект і як він допоможе тобі впоратися з гнівом? Яку функцію виконує гнів і для чого необхідний?
За яких умов гнів може бути корисним, а за яких ні?  Які існують способи для управління гнівом?

Коли: 12 листопада о 19.00
Де: "Довженко книги. кава. кіно", вул. Бульварно-Кудрявська, 43 А
Вхід вільний


ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Еліна Свенцицька «Речі, що лишилися від дому»

Презентація поетичної збірки Еліни Свенцицької, яка нещодавно побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Авторка розповість слухачам про переїзд з Донецька до Києва, відчуття дому, пам’ять про нього та долю переселенця і письменника. Модерує Ольга Герасим'юк.

Коли: 13 листопада о 19.00  
Де: Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46 
Вхід вільний

Трилер Дмитра Білого «Кабінет доктора Калігуси»

Книгарня "Є" і видавництво «Легенда» запрошують на презентацію неоготичного трилера Дмитра Білого «Кабінет доктора Калігуси». Модератор – літературознавець Ростислав Семків.
Молода вродлива аспірантка Інга приїздить до подільського містечка Млинник на запрошення тамтешнього товариства краєзнавців — досліджувати спадщину загадкового етнографа Ґустава Калігуси, що був звинувачений у злочинах, пов’язаних із темою його наукових зацікавлень — магічними обрядами. Та невдовзі, опинившись у небезпечному колі, дівчина починає шукати вже не академічні здобутки, а спосіб урятуватися.
В новому романі - містика, історія, наука, детектив.  Трилер, загадка для читачів, подорож лабіринтами психіки, де прояви тілесності пов’язані з історією, насиллям та магією…

Коли: 14 листопада о 18.30
Де: Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46 
Вхід вільний

Презентація роману "Не люди, люди, нелюди" Наталки Ліщинської

Дія роману «Не люди, люди, нелюди» відбувається у світі, де поруч з людьми живуть такі герої, як мара-смерть, заморочник чи тридушний покруч! Кожен має мету і здатен на сміливі й страшні дії задля перемоги! Однак лише у тих, кого тримає ніжна сила кохання, начебто слабка, але насправді нездоланна, є шанс перемогти. Перемогти, заплативши занадто жорстоко високу ціну. Протягом дня у книгарні діятиме знижка на книгу у розмірі 20%

Коли: 16 листопада о 19.00
Де: Буква, вул. Богдана Хмельницького, 3Б, 2-й поверх
Вхід вільний

ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ БОГДАНА ЖОЛДАКА

Він помер 31 жовтня, i всі відчули загальне горе. Kyiv Daily та Дім "Майстер Клас" запрошують всіх, хто пам'ятає пана Богдана, зібратися на вечір його пам'яті — читати його книги, історії, які з ним пов’язані. Згадати майстра, письменника, вчителя, друга. 

Коли: 13 листопада о 19:00
Де: Дiм Майстер Клас, вул. Богдана Хмельницького, 57Б


ДЛЯ РОЗУМНИХ

Презентація монографії «Штетл. Золота доба єврейського містечка»

Видавництво «Критика» радо запрошує на презентацію українського видання монографії «Штетл: золота доба єврейського містечка» та зустріч із її автором, знаним дослідником єврейської історії та культури в Східній Европі, професором Північно-Західного університету (Чикаґо) Йохананом Петровським-Штерном.

Коли: 13 листопада в 18.30
Де: Центр польських та европейських студій (вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу НаУКМА)
Вхід вільний

Студії з історії парламентаризму на українських землях 14-20 століть

Книгарня "Є" спільно з Видавництвом «Темпора» запрошують на презентацію перших двох томів серії «Студії з історії парламентаризму на українських землях у XIV–XX cт.» (Темпора, 2018). 
Перший том – «Прикладом своїх предків. Історія парламентаризму на українських землях у 1386 – 1648 роках: Польське королівство та Річ Посполита». Це перше в українській історичній науці комплексне дослідження парламентаризму на теренах України. У чотирьох розділах авторства Віталія Михайловського, Олексія Вінниченка, Ігоря Тесленка, Петра Кулаковського представлено ґенезу парламентських практик від пізнього Середньовіччя до формування сталих традицій спілкування шляхти та козаків із монархом у XVII ст.
Другий том – «Бібліографія парламентаризму на українських землях до 1648 року: Польське королівство, Велике князівство Литовське, Річ Посполита» авторства Віталія Михайловського – впорядкована тематично та хронологічно, що дає змогу віднайти перспективні та малодосліджені аспекти історії парламентаризму.

Коли: 13 листопада о 18.30
Де: Книгарня "Є", вул. Лисенка, 3
Вхід вільний.


ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ

Воркшоп «Писати про людей»

З нагоди виходу книжки «Текст-пекс-шмекс. Магія переконливих текстів» запрошуємо вас відвідати воркшоп «Писати про людей» письменника та журналіста, заступника головного редактора видання The Village Україна Марка Лівіна. 
Поговоримо про журналістський та письменницький шлях Марка, про персональний погляд на професію журналіста та письменика, а ще почуємо поради, як писати цікаві історії та переконливі тексти, які зможе застосувати до будь якого тексту — від посту на Фейсбуці до захопливого лонгріда.

Коли: 14 листопада о 18.30
Де: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ПОЕЗІЯ У МУЗИЦІ

«Перегук» - це творчий вечір Сергія Мороза, вечір тематичного, емоційного, інтелектуального, філософського перегуку поетів, доля яких назавжди злилася з Україною. 
«Впродовж більш як 30 років, а це майже половина прожитого мною життя, я звертався до творчої спадщини Тараса Шевченка, Василя Стуса і Ліни Костенко. Звертався, не помічаючи як тісно пов'язані між собою творчі і життєві траєкторії цих трьох творців української поезії. Але цього року, чи то під враженням того, що відбувається в Україні останні 4 роки, чи може просто робота над альбомом пісень на вірші Ліни Костенко несподівано мене вивела на такий стан, де я відчув, що поезія цих трьох поетів невловимо перегукується між собою. Цей невидимий діалог почуттів поступово вималював стан концерту, в якому мені видалося доречним переплести палітру і музики, і поезії таких різних за складом розуму, почуттів і доль людей, творчість яких безумовно вплинула на розвиток духу українства в усьому світі, а не тільки в Україні», - говорить Сергій Мороз, автор та виконавець.

Коли: 14 листопада о 18.00
Де: Національний музей Тараса Шевченка, бул. Шевченка, 12
Вхід вільний.


ДЛЯ НЕБАЙДУЖИХ

Презентація збірки "Terra інклюзія 2018"

До збірки увійшли вісім творів переможців та фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у категорії спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія». Збірка «Terra інклюзія 2018» – унікальний інструмент суспільної комунікації, вакцина порозуміння та сприйняття. Оповідання – абсолютно різні за літературним відтворенням, але вони об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі.  Демонструють силу людини попри обставини та можливості, незалежно від віку та статі. 

Коли: 14 листопада о 18.00
Де: Наукова бібліотека НаУКМА, вул. Сковороди, 2
Вхід вільний​


ДЛЯ ПОЕТІВ

Фестиваль поезії та вина

Поети та поціновувачі поезії збираються разом, читають вірші, спілкуються, знаходять нових друзів і п'ють смачне та якісне вино українських виноробів.
На вечорі кожен бажаючий може зачитати свої вірші.

Коли: 14 листопада 19.00
Де: Будинок Художника, вул. Січових Стрільців 1-5 (Львівська площа) , центральний вхід, 4 поверх, зала 403
Вхід - 80 грн (з них 50 депозит на вино)


ДЛЯ ДІТЕЙ

Казки Лірника Сашка

Зустріч із найбільш відомим казкарем України відбудеться в межах благодійної акції #читайдітям, що започаткована Святим Миколаєм та українськими видавництвами з метою привернути увагу до високої цінності часу, проведеного батьками та дітьми спільно. Зокрема й за книгами.
До участі в заході організатори запрошують дітей дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку, щоб разом з батьками (або ж без них): із захватом послухати неймовірних казок - із вуст найкращого казкаря України Сашко Лірник; побачити дивовижне шоу від ілюзіоніста; спільно написати листи до Святого Миколая; взяти участь у флешмобі; отримати фото напам’ять.

Коли: 17 листопада об 11.00 
Де: ресторан «Чайхона», вул. Анни Ахматової, 44а.
Вартість квитка – 250 гривень.
Кошти від продажу квитків будуть витрачені за закупівлю «миколайчиків» для дітей із нужденних родин і роздані під час Фестиваль Святого Миколая у Чигирині 15-16 грудня.
Замовити свій квиток можна за телефоном: (093)160-40-73 з 9.00 до 18.00 (Тетяна).

Дитячий книжковий маркет 

Він збере найкращі книжки від найкращих українських видавництв, які презентують свою продукцію, проведуть майстер-класи для дітей та воркшопи для дорослих. Також маркеті будуть представлені бренди одягу та взуття, завдяки яким ваші діти зможуть перетворитися на улюблених літературних героїв – Гаррі Поттера, Пеппі-Довгупанчоху чи Мумі-Троля, Вінні-Пуха чи Хоббіта. Корім того, будуть іграшки та товари для творчості. У зоні дитячих розваг на вас чекатимуть професійні няні, у товаристві яких ваші діти зможуть весело провести час, поки ви займаєтесь покупками.

Коли: 17–18 листопада, 10:00–20:00
Де: Десятинна, 12
Вхід вільний

Зустріч з письменницею Дзвінкою Матіяш

Напередодні Дня Толерантності авторка говоритиме про книгу для підлітків «Марта з вулиці святого Миколая».Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя… Книга вийшла друком у 2015 році у Видавництві Старого Лева.

Коли: 14 листопада о 13.30 
Де: Молодіжна бібліотека, вул. Льва Толстого, 49
Вхід вільний


ДЛЯ ПАТРІОТІВ

Авторська презентація книги "Позивний Бандерас"

«Позивний “Бандерас”» Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова— справжній військовий бойовик, чи не найперший в Україні, заснований на реальних подіях. У зоні АТО у вересні 2014 року за «наводкою» диверсанта скоєно теракт — сепаратисти знищили маршрутку, загинуло дванадцятеро дорослих і дитина. Стає відомо, що інформатор ворога — службовець української армії, водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком…
На основі твору Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова знято військову кінодраму. Бажаєте знати, що надихнуло авторів написати правдиву і цікаву історію? Про це та інше маєте змогу дізнатися на зустрічі.

Коли: 16 листопада о 14.00
Де: Оціум 51. Бібліотека на Русанівці, вул. Ентузіастів, 51/24
Вхід вільний

Презентація "Гуцульщини" Володимира Шухевича та інших видань

Видавець Олександра Савчук представить українознавчі видання
1) „Гуцульщина: в 5 частинах” Володимира Шухевича (2018); 
2) „Писанки на Галицькій Волині” Мирона Кордуби (2018). 
3) „Портрети українських кобзарів Опанаса Сластьона” (2018).
В презентації візьмуть участь Олена Таран (Київ), Оксана Білоус (Київ), Гліб Юхимець (Київ), Олександр Савчук (Харків), а також київські мистецтвознавці, етнографи та музейники. Під час презентації можна буде придбати видання за видавничими цінами.

Коли: 15 листопада о 18.00
Де: НЦНК „Музей Івана Гончара”, вул. Лаврська, 19
Вхід вільний 


В БІБЛІОТЕКАХ - ЗУСТРІЧІ І ДИСКУСІЇ

Дискусія  "Самка богомола"

Цьогорічний роман "Самка богомола" Сергія Оксеника - гостросюжетний детектив, події якого відбуваються в недалекому майбутньому в таборі для російських біженців на Чернігівщині. Передісторія сюжету така: Російська імперія розпалася, у них з’явилося багато різних князівств-республік — Білгородська, Транссибірська. Вони постійно воюють, поглинають одна одну, вирощувати хліб нікому, в країні голод, небезпечно. Народ «ломонувся» в еміграцію. Так уже сталося, що в них іншої дороги, крім як в Україну, — немає. У Білорусі їх ненавидять, одразу вбивають, а для Європи їм не вистачає знання мов. Тож вони всі біжать в Україну. І в таборах для біженців (бо Україна не може всіх одразу інтегрувати) їх навчають української мови, готують до життя в Україні, підшуковують роботу. Там відбувається детективна складова роману.
Майстерне переплетення жанрів та алюзій спонукає перечитувати роман знову і знову, дошукуватися в ньому нових і нових смислів і поживи для роздумів. Дискусію вестимуть викладачі й випускники Національний університет "Києво-Могилянська академія":

Коли: 15 листопада о 17.00
Де: Наукова бібліотека НаУКМА, вул. Сковороди, 2, зала 25
Вхід вільний

Обговорення книги Фрідріха Ніцше "Так казав Заратустра"

«Так казав Заратустра» – основоположний твір Ніцше, в якому постулюються всі найвідоміші ідеї філософа: Надлюдина, смерть Бога, Вічне Повернення. Кажуть, що це дуже важка для розуміння книга. Але її чари та важливість змушують нові й нові покоління європейської молоді звертатися до неї: саме тут коріниться жахаюче обивателів ніцшеанство, пристрасть «філософії життя» та героїчне подолання нігілізму.
Чи зберігає слово ніцшеанського Заратустри актуальність сьогодні, після понад ста років з дня публікації книги? Як воно розуміється сучасною молоддю, і хто готовий взяти на себе роль канатохідця, що рухається на шляху до Надлюдини?

Коли: 14 листопада о 13.00. 
Де: Тургенєвська, 8/14, 4 поверх, бібліотека. 
Вхід вільний

Зустріч з журналістом

Бібліотека імені Достоєвського запрошує 12 листопада на зустріч з головним редактором Радіо "НВ", автором книги "За слова відповідають" - Валерій Калниш.

Коли: 12 листопада о 17.00
Де: вул. Освіти, 14-а
Вхід вільний

Презентація книги Романа Коваля 

Запрошуємо на зустріч з письменником, громадським діячем Романом Ковалем - людиною, яка була свідком і бійцем у війні за нашу державу та в 90-х очолювала Всеукраїнське об’єднання «Державна самостійність України». Автор книги "Здолати Росію" разом з упорядниками Віктором Рогом та Юрієм Юзичем зібрали найбільш яскраві та знакові фрагменти нашої історії наприкінці 80-х – початку 90-х років та об’єднали їх у повноцінну енциклопедію боротьби за дійсну Незалежність у цей період. Книга вийшла у видавництві «Холодний Яр», до якої увійшли публіцистичні статті періоду 1989-1996 років.

Коли: 13 листопада о 14.30
Де: Бібліотека імені Реріха, вул. Єреванська,12

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку