Головна  →  Новини  →  30 травня 2014

В Оболонському районі відкрили пам’ятний знак героям Майдану

В Оболонському районі відкрили пам’ятний знак героям Майдану
Борись, Вкраїно, за свободу,
Бо кров і сльози пролились.
І пам’ятай своїх Героїв,
Їх шанувати поклянись.
 

  30 травня 2014 року в сквері біля Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Тимошенка, 16) відкрили пам’ятний знак героям-оболонцям Небесної Сотні, які загинули під час акцій масового протесту в центрі міста Києва в лютому 2014 року. У заході взяли участь голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Тихонов, народні депутати України Микола Томенко, Олександр Бригинець, Володимир Ар'єв, Дмитро Андрієвський, батьки та друзі загиблих.

  «Сьогодні ми відкриваємо цей пам’ятний знак, як символ нашої пошани та поваги до тих людей, які виборювали нашу свободу, які загинули за краще майбутнє України. Тепер від наших спільних зусиль залежить, щоб їх жертва не була даремною. Ми співчуваємо та розділяємо біль рідних та близьких наших Героїв. Наш обов’язок - піклуватись про тих, хто залишився без найближчих людей, не залишати їх з горем наодинці. Герої не вмирають, пам'ять про них завжди житиме в наших серцях, в серцях патріотів України» - зазначив голова району Микола Тихонов.

   Цього дня багато слів вдячності було сказано батькам, які виховали справжніх патротів.  Оболонці - Олександр Плеханов, Сергій Шаповал, Володимир Мельничук - загинули за правду, свободу та незалежність України, вони показали, що український дух незламний, а народ – нескорений. Вони назавжди залишиться в людських серцях та пам`яті.

    Присутні вшанували героїв хвилиною мовчання.

   Після промов та спогадів про загиблих, настоятель Храму Ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима купина» отець Віктор провів молебен за загиблими та освячення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.     Пам’ятний знак виготовлено зцільного гранітного каменю, який має розмір 1,5м х 1,5м х 1,5м. До пам’ятного знаку веде фемова доріжка. З лицьової сторони пам’ятного знаку висічено герб України та напис:

 
«Слава Україні
Героям Слава!
Лицарям Небесної Сотні
від вдячних земляків оболонців.
Володимир Мельник
Олександр Плеханов
Сергій Шаповал
Герої не вмирають
2014 рік»

  ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку