Головна  →  Новини  →  16 червня 2014

Організація оздоровлення та відпочинку дітей в Оболонському районі

Організація оздоровлення та відпочинку дітей в Оболонському районі

Згідно із Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в Оболонському районі здійснюються заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей із малозахищених категорій населення, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей з функціональними обмеженнями, дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, та талановитих дітей.

Так, управління охорони здоров’я забезпечує оздоровленням дітей диспансерної групи та дітей-інвалідів. Протягом червня направлено на лікування 53 дитини, з них - 7 дітей-інвалідів за рахунок міського бюджету.

За рахунок міського бюджету центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді планується оздоровити  44 дитини в Київській області та в наметовому таборі «Витоки». Крім того, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді планує проведення відпочинкових заходів у підліткових клубах за місцем проживання.

З кожним роком зростає популярність оздоровлення дітей у міських оздоровчих таборах з денним перебуванням, які створюються на базі загальноосвітніх навчальних  закладів району . Батьки визначають практичність і зручність такого відпочинку для своїх дітей. Пришкільні табори є важливою складовою в забезпеченні організованого відпочинку дітей на канікулах, що дає змогу працюючим батькам вирішувати проблему влаштування дітей, а також є суттєвою матеріальною підтримкою  за рахунок о харчування  дітей в таборах.

Так, відповідно до наказу управління освіти на базі загальноосвітніх навчальних закладів з 02.06.2014 р. по 26.06 2014 р. організовано роботу 11 дитячих таборів відпочинку  з денним перебуванням. Табори працюють у школах району №№ 8, 20, 104, 168, 211, 219,240, 244, 252, 268 та 285.

Для організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей в таборах працюють гуртки, секції позашкільних навчальних закладів. Підготовлена велика програма культурно-масових заходів: культпоходи в театри, кінотеатри, екскурсії, конкурси, відпочинок в паркових зонах міста тощо. 

Важливим є запровадження нових сучасних форм відпочинку та оздоровлення дітей, а саме:

організація профільних і тематичних змін (юних математиків, знавців іноземної мови, юних інспекторів руху, юних пожежних тощо);

проведення туристських та екскурсійних подорожей, закордонних поїздок;

участь у літніх всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях мистецьких та інших творчих конкурсах, фестивалях;

оздоровлення через партнерські зв’язки із сільськими школами;

відпочинок та оздоровлення у наметових таборах.

Вся матеріальна база району максимально задіяна на організацію роботи таборів: це і тісна співпраця з дитячим кінотеатром „Кадр”, і використання спортивно-оздоровчого комплексу (міжшкільного стадіону), залучення позашкільних закладів з метою максимального охоплення дітей позакласною гуртковою роботою в літній період.

 Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту  планується оздоровити біля 250 дітей пільгових категорій за рахунок державного бюджету. Путівки надаються дітям пільгових категорій раз на календарний рік.

 Пільгові категорії дітей та перелік необхідних документів:

1. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія єдиного квитка;

копія документа, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

 

2. Діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

Форма №3;

 3. Діти з малозабезпечених сімей:

 копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям за останні 6 місяців;

Форма №3;

 

4. Діти із багатодітних сімей:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія посвідчення батьків з багатодітної родини;

Форма №3;

 5. Діти, які перебувають на диспансерному обліку:

 копія свідоцтва про народження дитини;

медична довідка форма № 070/о;

 Форма №3;

 6. Талановиті та обдаровані діти - переможці олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади, отримані упродовж останніх 3 років;

копія положення про олімпіаду, конкурс, фестиваль, змагання, спартакіаду;

Форма №3;

 7. Відмінник навчання:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії табелів за останні два роки;

Форма №3.

 Заяву, відповідні документи надавати до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Оболонської районної в місті києві державної адміністрації  за адресою: вул. Мате Залки, 5-Б.   Години прийому:   вівторок  – 14-00 – 17-00,  четвер –     10-00 – 13-00.

 Детальна інформація за тел. 419-62-94

 

Наявність путівок:

     «Лісова пісня», Запорозька обл.

1-й заїзд: 24.06-14-07.2014

2-й заїзд: 16.07-05.08.2014

3-й заїзд: 07.08-27.08.2014

Перейти до спискуВерсiя для друку