Головна  →  Новини  →  23 червня 2014

На Оболонській набережній відбувся традиційний Олімпійський день

На Оболонській набережній відбувся традиційний Олімпійський день

   21 червня відбувся традиційний Олімпійський день на знак миру та єдності, який цього року проходить в рамках святкування 120-річчя з дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету.

  Вперше родинне свято спорту, де кожний зміг знайти собі заняття по душі та відчути себе справжнім олімпійцем, було проведено на новій локації – затишній та просторій Оболонській набережній.

   Організатори свята - Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України, Київська міська державна адміністрація, компанії «Макдональдз» підготували чимало цікавинок та нововведень.

 Тисячі киян та гостей столиці від малих до великих змогли подолати дистанцію традиційного легкоатлетичного пробігу разом з відомими українськими спортсменами. До участі у пробігу долучився і голова Оболонської РДА Микола Тихонов. За запрошенням НОК України на Олімпійський день також завітали маленькі дітлахи із неблагополучних сімей східних областей України, які стали повноцінними учасниками свята та отримали подарунки. 

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

 Особливий інтерес гостей викликала видовищна спортивна програма на воді. Гості Олімпійського дня насолодилися переглядом яскравих показових виступів судомодельного спорту, цікавих перегонів регати, захоплюючих змагань з кануполо, веслувального слалому, плавання, акватлону, масових запливів на відкритій воді. Не менш захоплюючими видалися показові виступу авіамодельного спорту. Отже в Олімпійському дні були задіяні відразу 3 стихії – земля, вода і повітря.

  Головний олімпієць України передав вітання учасникам свята від президента МОК Томаса Баха. «Ми хочемо, щоб наші люди, наша молодь розвивалася гармонійно, щоб наша нація була сильною, здоровою і успішною. Дружіть зі спортом, займайтеся фізичною культурою і будьте здоровими», - сказав Сергій Бубка.

  Гостей Олімпійського дня вітали радник президента України Микола Томенко, заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, начальник управління сім'ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Вадим Костюченко, голова Київського міського відділення НОК України Павло Костенко.

    «Іншими партнерами заходу виступили компанії: «МТС-Україна», «Unison group», «Bosco», «Кока-Кола Україна Лтд.» «Самсунг Електронікс», «Тойота» «Прем'єр Готелі», «P&G», «Eurolab», «Горант і партнери» «Бейкер Тіллі Україна», «Олімпійська арена», «Цифра», «Чемпіонат.com», «Hotsport.ua», «Яспис».

Перейти до спискуВерсiя для друку