Головна  →  Новини  →  24 липня 2014

У КМДА привітали депутатів Київради 1990-1994 років з річницею підняття національного прапора

   У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди річниці підняття національного прапора України на флагштоку біля адмінбудівлі на Хрещатику, 36. Від імені міської влади депутатів Київради 1990-1994 років вітав заступник Київського міського голови – секретар Київради Олексій Резніков.

«24 липня 1990 року в Києві на вулиці Хрещатик, 36 відбулася одна з найважливіших історичних подій України – підняття синьо-жовтого прапора на щоглі біля Київради. Того ж дня на Хрещатику зібралося майже 200 тисяч людей, які приїхали з різних куточків України, але більшість складали саме кияни», – наголосив Олексій Резніков.

Секретар міської ради підкреслив, що 24 роки потому значення історичної події зростає ще більше.

   «Під кольорами цього прапора віддали своє життя бійці Небесної Сотні і сьогодні під цим  прапором бійці Збройних сил України звільняють міста від терористів», – сказав Олексій Резніков.

Він подякував колишнім депутатам за рішучість та патріотизм, які дозволили втілити мрію українського народу про незалежність.

   Також на урочистостях були присутні: перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, заступник голови КМДА Павло Рябікін, колишній градоначальник Олександр Омельченко, голови 10-ти районних держадміністрацій, депутати Київради.

http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку