Головна  →  Новини  →  25 липня 2014

Заступник Оболонської ДПІ провів прес-конференцію

Нещодавно в приміщенні податкової інспекції заступник начальника ДПІ в Оболонському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Петро Скрицький провів прес-конференцію з питань новацій в податковому законодавстві та електронних сервісів, на яку були запрошені представники засобів масової інформації.

Під час заходу розглянуто проблемні питання оподаткування та обговорено законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення адміністрування податків, створення сприятливого бізнес-клімату, а також переваги запровадження електронних сервісів для платників податків із застосуванням новітніх технологій.

Петро Скрицький розповів про новий електронний сервіс для платників податків, який дозволяє уникати помилок при формуванні податкової звітності. Тобто, подана платником податків в електронному вигляді декларація відразу ж проходить арифметичний контроль і зіставлення даних з наявною інформацією в базах Міндоходів. Такий обмін інформацією дасть можливість платникам податків своєчасно виявити помилки у поданій звітності, здійснити їх виправлення без застосування фінансових санкцій, уникнути податкових перевірок.

Також Петро Казимирович довів до уваги представників ЗМІ, що з метою надання фінансової допомоги вітчизняним Збройним силам громадяни можуть придбати сертифікати казначейського зобов’язання «Військові» в Державному ощадному банку України. Дохід за казначейськими зобов’язаннями як і будь-який дохід від державних цінних паперів не оподатковується.

На кінець зустрічі на питання представників ЗМІ посадовцем надано фахові та змістовні відповіді.

ДПІ в Оболонському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку